سنجش و ارزیابی وضعیت ایمنی شهری در برابر خطر آتش سوزی مورد مطالعه: شهر مشهد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عباس نژادجلوگیر

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی

محمد جوشن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

چکیده

امروزه شهر ها در سراسر جهان دارای چشم انداز های پیشرفت هستند و دست یابی به مفهوم شهر ایمن در برابرانواع خطرات طبیعی و انسانی می تواند پیش نیازی در جهت تحقق چشم انداز های شهری مذکور باشد. زیرا اینخطرات با هزینه های بسیار جانی و اقتصادی می توانند مسیر پیشرفت شهر ها را دشوار نمایند. یکی از اینخطرات همیشگی در شهر ها آتش سوزی است. در راستای دستیابی به مفهوم شهر ایمن در گام نخست میبایست وضع موجود شهر ها از نظر میزان برخورداری از ایمنی مشخص شود. بنابراین هدف از تحقیق حاضر،سنجش و ارزیابی ایمنی شهر مشهد در برابر خطر آتش سوزی است. این تحقیق از نظر هدف کاربری و از نظرروش توصیفی-تحلیلی است. جهت دستیابی به هدف تحقیق ۵ شاخص: فاصله از ایستگاه آتش نشانی، دسترسیبه راه های درجه یک و درجه دو، فاصله از بافت های فرسوده، تعداد جمعیت و کاربری صنعتی در نظر گرفتهشده و همچنین از تحلیل های فضایی و فازی در نرم افزار GIS و نظر خواهی از خبرگان استفاده شده است.نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که پهنه های نا ایمن، آسیب پذیر و پر ریسک شهر مشهد در برابر خطرآتش سوزی در قسمت های حاشیه ای مناطق ۲ ، ۳ ، ۴ ، ۵ ، ۶ ، ۹ ، ۱۲ و نقطه بسیار کوچکی نیز در منطقه ۷ قراردارد. با توجه به نتایج تحقیق می توان بیان کرد که پهنه های مذکور فاصله مناسبی از ایستگاه های آتش نشانیندارند، به راه ههای درجه ۱ و ۲ دسترسی مناسبی ندارند، تا حدودی منطبق بر بافت فرسوده شهر مشهد هستندو کاربری های صنعتی نیز تا حدودی با آن ها منطبق هستند.

کلیدواژه ها

شهر ایمن، خطر آتش سوزی، تحلیل فازی، شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.