پهنه بندی و پایش مکانی و زمانی خشکسالی هواشناسی استان ایلام با استفاده از شاخص ZSI و CZI

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF03_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بالویی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، رشته مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

علی رغم پیشرفت های علمی و تکنیکی هنوز انسان در مقابل پدیده های طبیعی از جمله خشکسالی آسیب پذیر بوده ودرصدد یافتن روش هایی است که بتواند رخداد این پدیده را شناسایی نماید. این پدیده اثرات چند بعدی داشته و نه تنهادانشمندان بلکه سیاستمداران را به خود جلب کرده است. مهم ترین هدفی که در پشت هر مطالعه شناسایی دوره هایتناوب خشک سالی وجود دارد، فراهم آوردن یک ابزار علمی مناسب برای پیش بینی رخداد آن ها در آینده است. همچنیناین نوع مطالعات می توانند برای شناخت علل خشک سالی نیز استفاده شوند. هدف این تحقیق بررسی میزان تغییراتخشک سالی استان ایلام و مقایسه نتایج شاخص خشک سالی ZSI و CZI است. نتایج نشان داد بین دو شاخص اختلافمعناداری وجود ندارد و بر اساس نتایج آن ها در بیشتر سال ها از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ کل منطقه در شرایط خشک سالینزدیک به نرمال قرار دارد. همچنین ایستگاه های آبدانان و دهلران که در مناطق جنوب حوضه قرار دارند از نظرخشک سالی نسبت به سایر مناطق دارای نوسانات بیشتر و تحت شرایط خشک تر قرار دارند. همچنین اندازه گیری ها نشانمی دهد که ایستگاه دره شهر باثبات ترین ایستگاه و دارای نوسانات پایین تر نسبت به سایر ایستگاه ها است.

کلیدواژه ها

شاخص خشک سالی ZSI ، CZI ، استان ایلام، بلایای طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.