پیامدهای مشارکت شهروندان در مدیریت شهری از دیدگاه برنامه ریزی شهری با تاکید بر منطقه۷ تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پناهی

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، مطالعات کتابخانه های عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

امروزه مشارکت یکی از مفاهیم عمده و اصلی توسعه پایدار به شمار می رود. مدیران و برنامه ریزان شهری همواره سعی کرده اند تا با جلب مشارکت های مردمی به اهداف خود در زمینه اجرای طرح ها و برنامه ها به بهترین نحو ممکن نائل آیند. طراحان و برنامه ریزان در بسیاری از نقاط جهان به نقش مشارکت مردمی در توسعه شهری پی برده و به روشهای خلاقانه متفاوتی سعی کردهاند شهروندان را در طراحی شهری سهیم کنند. هدف پژوهش حاضر پیامدهای مشارکت شهروندان در مدیریت شهری از دیدگاه برنامه ریزی شهری با تاکید بر منطقه۷ تهران با روش اسنادی و کتابخانه ای می باشد. نتیجه پژوهش ها نشان می دهد مشارکت مردم در روند تصمیم گیری شهری یکی از عناصراصلی توسعه همه جانبه شهری بوده و افزایش مشارکت مردم در امور شهری می تواند در ایجاد تعادل شهری نقش ارزنده ای را ایفا نماید. ولیکن شهروندان و مدیران شهری نباید از این نکته غافل باشند که داشتن شهری مملو از آرامش و زیبایی جز در سایه نزدیکی و همکاری همه جانبه دو طرف یاد شده حاصل نخواهد شد. اگرچه بسیاری از سیاستمداران جهان مشارکت مردم در امور شهری را امری خطرناک تلقی و از وقوع آن خودداری میکنند، با این حال، چه بسا کشورهایی که حضور مردم در تصمیمگیریهای شهری را امری با پیامدهای مثبت بیشمار در نظر میگیرند. برنامه ریزان در بسیاری از نقاط جهان، به روشهای مختلف شهروندان را به ارائه نظرات و انتقادات خود برای طراحی شهری سوق میدهند و از این طریق، از نقص های موجود در شهرها باخبر می شوند و هر چه بیشتر در رفع آنها می کوشند. توجه به اینکه شهروندان چگونه میتوانند اثرات مثبتی از خود در طراحی شهری به جای بگذارند.

کلیدواژه ها

مشارکت، مدیریت شهری، شهروندی، مدیریت شهری، منطقه۷ تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.