بررسی رفتاری و معایب ستونهای فولادی پرشده با بتن در ساخت و ساز شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن آهار

کارشناسی ارشد عمران(گرایش سازه)، دانشکده فنی مهندسی

چکیده

ستونهای مختلط(کامپوزیت) به صورت قوطی یا لوله فولادی که با بتن پر شده اند را ستونهای فولادی پر شده با بتنConcrete Filled Tube می نامند. بخش فولادی مقطع، معمولا قوطی های نورد شده سازه ای یا لوله فولادی هستند که در ابعاد بزرگ در کشور تولید میشوند. در هسته بتنی مقطع ممکن است بتنهای معمولی یا بتنهای خود تراکم (SCC ) به کار برده شود. ترکیب فولاد پیرامون هسته بتنی، یک مقطع مختلط(کامپوزیت) ایجاد میکند. انواع سیستم های سقف و تیرهای فولادی در ترکیب با این ستونها به کار برده می شود. ستونهای CFT دارای خصوصیات عالی از جمله مقاومت کششی بالا، شکل پذیری بالا و ظرفیت جذب انرژی بالا هستند. علاوه بر افزایش قابل توجه ویژگی های سازه ای، ستونهای CFT می توانند زمان ساخت را به مقدار قابل توجهی کاهش دهند. پوسته فولادی به عنوان مقاوم کننده طولی و عرضی عمل میکند. همچنین پوسته، فشار محصور شدگی برای بتن فراهم می کند که بتن را تحت تنش در تمام جهات قرار می دهد. به عبارت دیگر پوسته فولادی، هسته بتنی را تقویت میکند. این میتواند از کمانش لوله فولادی جلوگیری کند و پایداری و مقاومت کششی ستون فولادی را افزایش دهد. در ستونهای CFT محل قرار گیری جدار فولادی در پیرامون مقطع، یعنی جایی که تنشهای خمشی و کششی موثر تر هستند، باعث افزایش قابل توجه در سختی و مقاومت مقطع میشود. هدف مقاله حاضر بررسی رفتاری و معایب ستونهای فولادی پرشده با بتن در ساخت و ساز شهری می باشد. نتایج معایب ستونهای فولادی پرشده با بتن نشان می دهد به علت استفاده از قوطی فلزی برای مسلح کردن طولی مقطع، برای مقابله با نیروها و لنگرها، محصور بودن عرضی(آرماتورهای عرضی) در بتن به طور موثر کاهش پیدا میکند.

کلیدواژه ها

معایب ستونهای فولادی، بتن، ساخت و ساز شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.