زباله گردی، چالشی ازمعماری تاشهرسازی (تفکیک زباله را ازشهر به خانه ببریم)نمونه موردی شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدروح اله قدیری امرئی

عضوهیئت علمی دانشگاه فنی حرفه ای مازندران دانشکده امام محمدباقر(ع) ساری

چکیده

زباله گردی آنهم بصورت وسیع وبعضا سازمان یافته در فضاهای عمومی، موضوعی نسبتا جدید است. همانطورکه زباله گردها مطابق با منافعی اندک براساس شرایط خوداززباله منتفع اند، وبه آن رجوع می نمایند، متصدیان امرنیزجهت جلوگیری از زباله گردی و یا ساماندهی آن، به طور عادی اقداماتی انجام می دهند که، عمدتا توجیه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد و در زمینهی زیست محیطی است. رسالت کمترتفحص شده ای در این راستا وجود دارد که، این معضل را از نگاه معماری و شهر سازی بررسی می نماید. نگاهی که درآن راهکارهای اجرایی از طریق ملاحظاتی در طراحی معماری وچیدمان شهری بوجودآید تا بحث زباله گردی کاهش یافته ویا باارتقاء کیفیت ، درخدمت کارآفرینی و اشتغال قرارگیرد. دراین نگاه سعی می گردد، زمینه های ایجاد و رشد زباله گردی شناسایی گردد و مطابق با آن، درجهت ازبین بردن زباله گردی، یا کاهش و یا ارتقاء کیفیت آن اقدام مقتضی بعمل آید.ریشه ی زباله گردی ابتدا درتفکیک وسپس درچگونگی حمل آن است. علاج این واقعه را هم نخست بایددرخانه، (واحدهای مسکونی ومجموعه های آپارتمانی) و بعد از آن در فضاهای شهری جستجو کنیم. ما بر این باوریم که، در صورت تفکیک درست و دانش بنیان زباله درمبدا، که ازسرسفره آغاز می گرددو مابقی فضاهای معماری تا خروجی واحد مسکونی و در نهایت خروجی مجموعه ی سکونتی را در بر می گیرد، و همچنین حمل و نقل ضابطه مند آن، به مراکز و ایستگاه های از پیش تعیین شده، نه تنها مشکل زباله گردی در حد قابل قبولی حل می گردد، بلکه شهروندان می توانند از سیمای شهری زیبا، مزایای اشتغال و منافع اقتصادی این طرح ، همراه باکرامت انسانی بهره ببرند واین مهم با همت طراحان معماری و برنامه ریزان و طراحان شهرسازی، با ایجاد ایستگاه های تفکیک در داخل واحدها و درنزدیکترین مکانها نسبت به خروجی بنا، با سیستم هوشمند، قابل دستیابی است.

کلیدواژه ها

زباله گردی ، تفکیک درمبدا، دپوی موقت زباله، منظروسیمای شهری، مخازن زباله، سرسفره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.