معیارهای موثر طراحی در فضاهای باز مراکز آموزشی با رویکرد ارتقاء خلاقیت دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید عظمتی

استادیار گروه معماری،واحد تهران شرق،دانشگاه آزاد اسلامی تهران،ایران.

صفورا خالقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق،تهران،ایران

سمیه حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق،تهران،ایران

مارال کیهانفر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق،تهران،ایران

چکیده

تاثیر معماری مدارس بر آموزش و یادگیری، امری شناخته شده است و رفتار دانش آموزان و معلمان در ارتباط با آن قرار دارد. محیط مدرسه به دلیل اینکه اکثر اوقات دانش آموزان در حساس ترین دوران شکل گیری شخصیت شان در آنجا سپری میشود، حایز اهمیت است. در این میان دبستان اولین فضای خارج از خانه است که باید شرایط را برای پرورش روحیه جستجوگر دانش آموز مهیا سازد. ارتقاء و غنی سازی فضاها می تواند در رشد فردی ،آموزش ،تعامل اجتماعی و عملکرد آنان نیز موثر باشد و فضای آموزشی مدارس ابتدایی به عنوان بستری مناسب ،نقش مهم و در ارتقاو خلاقیت آنها به عهده دارد . فضای باز مدرسه به عنوان بخشی از فضای فیزیکی مدرسه دارای ویژگی ها و پتانسیل هایی است که علاوه بر رشد و پرورش کودک، نقش قابل توجهی در فرایند رشد خلاقیت دارد. در فضاهای آموزشی، کیفیت فضای معماری با تاثیر بر شناختهای حسی، فکری و ادراکی، میتواند نقش و عملکردی آموزشی ایفا نماید. وجود گیاهان در فضای باز و فضای داخلی مدرسه بر خلقیات و فرآیند خلاقیت دانش آموزان تاثیر میگذارد. این پژوهش بر آن است تا با بررسی تاثیرمعیار های کنجکاوی،خیال پردازی و بازی و انعطاف پذیری عملکرد ها بر پایه ی شیوه تحقیق کمی ابتدا پرسشنامه ای با سوالات تایید شده توسط محققین دانشگاهی ایجاد شد سپس و به صورت کمی از نوع سلسله مراتبی با امتیاز دهی ۱تا ۵ ایجاد شد. و پس از جمع آوری پاسخ نامه ها از طریق نرم افزار اکسپرت چویس تحلیل و روند طراحی فضای بازمدارس و نقش آن در افزایش خلاقیت دانش آموزان ابتدایی را مورد بررسی قرار داده ایم.

کلیدواژه ها

فضاهای باز، مراکز آموزشی ، خلاقیت ،دانش آموزان ابتدایی،طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.