طراحی و ساخت دستگاه ریز ناهمواریسنج مافوقصوت خودکار جهت بررسی الگوی شخم ادوات خاکورزی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان خاکسارحقانی دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شهرک

محمدعلی قضاوی

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

محمدجواد شیخ داودی

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

حامد شهمیرزایی جشوقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شهرک

چکیده

نیاز به تشخیص اتوماتیک اجسام و بررسی ناهمواریهای ایجاد شده در سطوح مختلف توسط ابزارها و ادوات متفاوت، باعث شده است که این عمل به یکی از آرمانهای پیش روی بشر تبدیل گردد. با پیشرفت علم و با به میدان آمدن فناوریهای نوین این نیاز هر چه بیشتر احساس میشود. با توجه به توسع ه روزافزون فناوری در دنیای امروز، میتوان نماد پیشرفت علوم را با حضور رایانه در تمام زمینهها مشاهده نماییم. طبعاً صنایع کشاورزی نیز از این گرایش مستثنی نیست. به منظور تشخیص ناهمواریهای سطوح مختلف از ابزارهای مختلفی استفاده شده است، یکی از پر کاربردترین این ابزارها، ناهمواریسنجها میباشند. از جمله روشهایی که برای برداشت اطلاعات ناهمواری های سطح خاک استفاده میشود میتوان به روش های : عکسبرداری اتوماتیک، استفاده از سنسور های الکتریکی، روش های مکانیکی و ... اشاره کرد. در این تحقیق یک دستگاه زیر ناهمواری سنج که با استفاده از امواج مافوق صوت به بررسی ناهمواریهای ایجاد شده توسط ادوات خاکورز میپردازد، ساخته شد. در انتها، این دستگاه به 2 روش کارگاهی کالیبره و ارزیابی گردید. پروفیلهای سه بعدی ترسیم شده از دادههای ضبط شده توسط این دستگاه، نشان دهندهی کارا بودن روش مافوق صوت در تشخیص ناهمواریهای ایجاد شده در سطح خاک میباشد

کلیدواژه ها

ریز ناهمواریسنج، امواج مافوقصوت، پروفیلهای سهبعدی، ادوات خاکورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.