تحلیل مناسبت محیطی برای توسعه جدید مسکونی در نواحی قابل تخریب، پاکسازی و توسعه مجدد ( منطقه ۵ شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراسادات فیاض

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه هنر اصفهان،

فرزانه دهقانی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه هنر اصفهان،

داریوش مرادی چادگانی

استادیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری وشهرسازی، دانشگاه هنر اصفهان

محمود محمدی

استادیارگروه شهرسازی،دانشکده معماری وشهرسازی،دانشگاه هنراصفهان

چکیده

همراه رشد جمعیت و افزایش شدت کاربرد فضا در شهرها ، اهمیت مشکلات محدودیت زمین و فشار توسعه بر منابع طبیعی بیشتر آشکار می شود . فضاهای شهری متناسب با ماهیت و چیستی شان در مواجهه با فرآیندها و روندهای محیط طبیعی ، رفتارها و واکنش هایی مختص به خود را بروز میدهند که به شناخت عمیق از محیط نیاز دارد. شناسایی مناسب ترین مکان ها برای کاربردهای زمین در حال و آینده به منظور توسعه با کمترین تاثیر منفی بر منابع طبیعی و هزینه عمومی که بیشترین منفعت را برای جامعه داشته باشد، از مهمترین وظایف برنامه ریزان شهری است . تضمین این موضوع ، ضرورت استفاده از فن تحلیل مناسبت محیطی را ضروری می سازد. این پژوهش با هدف مشخص ساختن زمین های مناسب جهت توسعه کاربری مسکونی در منطقه ۵ شهر اصفهان با روش تحلیل مناسبتی در نواحی قابل تخریب و پاکسازی و زمین های خالی انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش نیز توصیفی- تحلیلی است. ابتدا معیارهای لازم و روش های مورد استفاده برای تحلیل مناسبتی معرفی گردیده و سپس با بکارگیری معیارها در نواحی قابل تخریب و توسعه مجدد منطقه منطقه ۵ شهر اصفهان به روش ترکیب خطی و استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و ارزش گذاری چندمعیاره به تولید نقشه برای هرمعیار پرداخته شده است که با روش ترکیب خطی گرافیکی و عددی همپوشانی شده است. در نهایت نقشه سطوح مختلف مناسبت محیطی در نواحی قابل تخریب و توسعه مجدد منطقه ۵ شهر اصفهان استخراج شده است. وضعیت مناسب محیطی منطقه ۵ شهر اصفهان در نقشه نشان دهنده آن می باشد که اکثریت بلوکهای واقع در شمال و جنوب منطقه در اولویت دوم(مناسبت محیطی بالا) تا چهارم(مناسبت محیطی پایین) توسعه مجدد هستند و بخشی از بلوک های مرکزی منطقه در اولویت اول(مناسبت محیطی بسیار بالا) و پنجم(مناسبت محیطی بسیار پائین) برای توسعه مجدد می باشند.

کلیدواژه ها

تحلیل مناسبت محیطی، توسعه مجدد ، روش ترکیب خطی، سیستم اطلاعات جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.