بررسی روش های نوین عایق حرارتی و اجرای آن در اقلیم سرد جهت کاهش مصرف انرژی و توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده لبافی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه پیام نور واحد بندر عباس

امیر بهمنی چاهستانی

عضو هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای واحد بندرعباس

چکیده

با توجه به افزایش قیمت سوخت های فسیلی در دهه های اخیر و منابع تجدید ناپذیر، میزان مصرف انرژی سالانه کشور به یکی از چالش های مهم و اساسی برای کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. به منظور تامین شرایط آسایش برای افراد در ساختمان ها، به مصرف انرژی زیادی نیاز است .در این میان یکی از بخش هایی که سهم بسزایی از مصرف کل انرژی کشور را شامل می شود بخش ساختمان می باشد از این رو یافتن راهکاری برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها امری ضروری می باشد. با توجه به انتقال حرارت صورت گرفته از جدارهای خارجی ساختمان،بدیهی است انتخاب مناسب مصالح ساختمانی متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه می تواند منجر به صرفه جویی مصرف انرژی و توسعه معماری پایدار گردد.یکی از عواملی که می تواند تاثیر به سزایی در میان مصالح جدارهای خارجی ساختمان باشد عایق حرارتی می باشد. طی بررسی های بعمل آمده بخش عمده ای از مصرف بالای انرژی در واحد های مسکونی، خدماتی و تجاری می باشد که با طراحی مناسب ساختمان و جزئیات اجرایی می توان درصد بسیار باالیی در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. هدف از انجام این پژوهش،بررسی روش های پیشرفته عایق حرارتی و ارائه راهکاری برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان های موجود در اقلیم سرد می باشد.در اقلیم سرد به علت سرمای شدید در فصول سرد سال مصرف انرژی درگرمایش ساختمان بالا می رود و اجرای عایق های حرارتی یکی از مباحث مهم بوده است. در این مقاله روش هایی که نتایج مطلوبی در کاهش مصرف انرژی با استفاده از شیوه های نوین عایق های حرارتی و در نتیجه کاهش آلودگی منطقه ای و جهانی در راستای احداث ساختمان و توسعه پایدار به همراه داشته باشد. پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

عایق حرارتی،اقلیم سرد، بهینه سازی مصرف انرژی،توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.