تاثیر آموزش یوگا بر مهارت های بین فردی زنان متاهل
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
- کد COI اختصاصی: ESPCONF07_199
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 311
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه پیام نور واحد شیراز
چکیده
مقدمه: یکی از مشکلاتی که برای زنان متاهل در خلال زندگی روزمره به وجود می آید، مهارت های بین فردی است.بنابراین برای بهبود مهات های بین فردی زنان باید به دنبال روش های غیر دارویی بود که هم دوام بالایی داشته باشند وهم عوارض جسمانی و روحی نداشته باشند. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی یوگا بر روابط بین فردی زنانمتاهل بوده است.روش: پژوهش حاضر یک مطالعه ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه آماری ۳۰نفر از زنان متاهل مراجعه کننده به کلاس های یوگا در شهر شیراز بودند که به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند.ابزار پژوهش شامل پرسشنامه روابط بین فردی هومرسن، موری، اوهان و جانسون (۲۰۰۶) بود. تجزیه و تحلیل داده ها بااستفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام گرفت.نتایج: یافته های حاصل حاکی از این بود که تمرینات یوگا بر نمره کل مهارت های بین فردی و ابعاد صراحت و مردمآمیزی، گشودگی، در نظر گرفتن دیگران، پرخاشگری، حمایت گری مستقیم و معنادار بود.نتیجه گیری: با توجه به تاثیر معنادار و مستقیم تمرین های یوگا بر مهارت های بین فردی زنان متاهل به متخصصان،روانشناسان، مربیان ورزشی پیشنهاد می شود تا از برنامه های آموزش یوگا برای بهبود ارتباطات بین فردی استفاده کنند.کلیدواژه ها
یوگا، مهارت های بین فردی، زنان متاهلمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.