استراتژی های مؤثر در مدیریت تلفیقی بیماری های ویروسی گیاهان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3828
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
عضو هیات علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
چکیده
بیماری های ویروسی باعث کاهش شدید عملکرد محصولات از لحاظ کمی و کیفی در سراسر جهان می شوند.کاهش محصول و خسارات اقتصادی ناشی از آن را می توان از طریق کنترل همه گیری با استفاده از روش هایی که منابع آلودگی ویروس را کاهش داده یا از انتشار ویروس جلوگیری می کنند، محدود نمود. برای هر ترکیبی از ویروس، گیاه و سیستم تولید، یک آستانه اقتصادی وجود دارد و مهم تر از آن، زیان مالی قابل توجهی وجود دارد که به کار گیری و استفاده از چنین اقداماتی را توجیه و ضروری می نماید. با وجود این، استفاده از یک روش به تنهایی برای کنترل یک بیماری ویروسی عملاً در بیشتر موارد کم فایده بوده، خصوصاً اگر در طول یک دوره طولانی مدت به کار گرفته شود. وقتی که اقدامات کنترلی متنوعی که تلفیقی از روش های مختلف است، باهم استفاده شوند، اثرات آنها مکمل یکدیگر بوده و در نتیجه منجر به کنترل مؤثرتری می شود. چنین تجربیاتی منجر به توسعه شیوه های مدیریت تلفیقی برای بیماری های ویروسی شده است که در این مورد، روش های مقاومت میزبانی، اقدامات زراعی، کنترل شیمیایی و بیولوژیکی را ترکیب می نمایند. انتخاب ترکیب مناسب برای اقدامات کنترلی در هر پاتوسیستم و تولید محصول نیاز به اطلاعات دقیق و مفصل درباره اپیدمیولوژی ویروس عامل بیماری و نحوه عمل هر روش کنترل دارد. استراتژی هایی که برای کنترل بیماری های ویروسی استفاده می شود، باید به قدری کارا و مؤثر باشد که هزینه ها، کارگر و خسارت محصول را به حداقل و یا در حد استاندارد برساندکلیدواژه ها
مدیریت تلفیقی بیماری، ویروس، استراتژی، همه گیری، آستانه اقتصادیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.