بررسی پارامترهای نورپردازی نما در حوزه زیبایی شناسی و ایجاد حس تعلق به بنا
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
- کد COI اختصاصی: ICONFAAA04_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 651
نویسندگان
گروه هنر و معماری، واحد معماری داخلی، دانشگاه سوره، شهر تهران، ایران
گروه هنر و معماری، واحد معماری داخلی، دانشگاه سوره، شهر تهران، ایران
گروه هنر و معماری، واحد معماری داخلی، دانشگاه سوره، شهر تهران، ایران
چکیده
نور که تجلی بصری آن را دگرگون کند بیشک دریافت ما از فضا را نیز متحول خواهد کرد. یکی از دلایلی که انسان در پی روشن کردن فضاهای زندگی است، طولانی ترکردن زمان بیداری و فعالیتهاست. نور به عنوان بعد چهارم، معماری بصری اطراف ما را آشکار می سازد. در واقع نور یک رسانه پویا جهت نمایش عناصر بصری پیرامون ماست و طراح نورپرداز با توجه به اهداف طرح تصمیم میگیرد تا نتایج حاصله چه تاثیراتی را به وجود آورند. نورپردازی به این دلیل در معماری اهمیت می یابد که معماری به مثابه دریافتی در مرحله ی اول بصری، با حضور نور ممکن میشود. در پژوهش پیشرو به بیان پارامترهای موثر بر نورپردازی از جمله حس تعلق به بنا و بحث زیبایی شناسی در نورپردازی پرداخته شده و بر نورپردازی بنا به عنوان کاراکتر مهم معماری شبانه تاکید شده است. دستاوردهای پژوهش نشان دهنده آن است که نورپردازی همراه با تعامل زیبایی بصری و فناوری های نوین، توجه به عوامل فنی-تکنیکی و عوامل کالبدی-اجتماعی در ایجاد حس تعلق نقش مهمی دارد و همچنین توجه به جنبه های فنی و هنری نورپردازی در دستیابی به نتیجه مطلوب در معماری شبانه در مقوله زیبایی شناسی بسیار موثر است. روش انجام پژوهش به صورت مطالعه مروری مقالات و کتب معتبر داخلی و خارجی بوده و با هدف بررسی پارامترهای زیبایی شناسی و حس تعلق به بنا در حوزه نورپردازی بنا انجام شده است.کلیدواژه ها
نورپردازی؛ حس تعلق؛ معماری شبانه؛ زیبایی شناسیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.