ارزیابی مدل MPSIAC در برآورد فرسایش و رسوب مطالعه موردی: حوزه آبخیز مادیان رود در استان لرستان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_180
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1316
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
معضل فرسایش خاک علاوه بر تأثیر مستقیم بر روی خاک به عنوان زنجیره اصلی اکولوژیکی و یکی از مهمترین منابع تولید، دارای عوارضی است که خسارات جانی و مالی را برای نسلهای فعلی و آینده به دنبال دارد. از این رو است که چگونگی به وجود آمدن این پدیده مخرب و به دنبال آن میزان فرسایش خاک و روشهای پیشگیری از آن باید بررسی شود تا بتوان برای کاهش فرسایش برنامهریزی کرد. حوضه مادیانرود کوهدشت یکی از مناطق حساس به فرسایش دراستان لرستان میباشد. مساحت این حوضه بالغ بر 112027/87 هکتار است. این حوضه برای برآورد فرسایش و رسوب انتخاب شد و موارد زیر در آن مورد بررسی قرار گرفت: در ابتدا میزان رسوب به روشMPSIAC برآورد گردید که میانگین کل رسوب در حوضه حدود3/27 تن در هکتار در سال و دارای حداقل2/04 تا حداکثر4/39 تن در هکتار در سال میباشد. سپس میزان رسوب از روشUSBR با استفاده از دادههای دبی- رسوب ایستگاه هیدرومتری برآوردگردید. پس از بررسیها مشخص شد که اختلاف بین روشUSBR و MPSIAC هشت درصد میباشد که نشان دهنده برآورد خوب روشMPSIAC در تخمین میزان فرسایش و تولید رسوب در حوضه مورد مطالعه میباشد. شدت فرسایش در تمامی زیرحوضهها در کلاس 2 یا 3 واقع بود. پارامترهای کاربری اراضی و پوشش زمین جزء حساسترین پارامترهای فرسایش بوده، در نتیجه پیشنهاد گردید که سرمایهگذاری و برنامهریزی بیشتری بر روی این دو پارامتر انجام گیردکلیدواژه ها
حوزه آبخیز، مادیان رود، برآورد رسوب، آنالیز حساسیت، مدلMPSIACمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.