بررسی ضرورت مکانیابی ایستگاه های آتش نشانی و خدمات ایمنی در کلانشهرها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی و فن آوری دانشگاه تبریز
  • کد COI اختصاصی: NCOEIC01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عبداله ئی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی(گرایش: تشکیلات و روش ها)، دانشگاه پیام نور غرب تهران

چکیده

استقرار هر عنصر شهری در موقعیت فضایی- کالبدی خاصی از سطح شهر، تابع اصول و قواعد و سازوکار (مکانیسم های) خاصی است که در صورت رعایت شدن به موفقیت و کارایی عملکردی آن عنصر در همان مکان مشخص خواهد انجامید؛ در غیر این صورت چه بسا مشکلاتی بروز کند. ایستگاههای آتش نشانی به عنوان مکانی جهت استقرار تاسیسات و تجهیزات امداد و نجات، از جمله مراکز مهم و حیاتی خدمات رسانی در شهرها هستند که نقش مهمی در تامین ایمنی و آسایش شهروندان و توسعه اقتصادی شهرها ایفا می نمایند. پس می توان گفت برای کاهش آسیب پذیری شهر از بلایای طبیعی و انسان ساخت (زلزله، آتش سوزی و.....) وارد کردن هدف ایمنی شهر، در کلیه سطوح برنامه ریزی و مدیریت شهری بایستی مطالعات لازم در مکانیابی بهینه ایستگاه های آتش نشانی در راستای بهبود امنیت شهری صورت گیرد، در غیر این صورت چه بسا مشکلاتی بروز کند. هدف مقاله حاضر بررسی ضرورت مکانیابی ایستگاه های آتش نشانی و خدمات ایمنی در کلانشهرها با روش توصیفی می باشد. نتیجه پژوهش نشان می دهد امروزه بحث ایمنی یکی از مهمترین مسائل شهری است که توجه مدیران شهری را به خود جلب نموده است. آتش سوزی یکی از تهدیدات ناشی از بحران های طبیعی و مصنوعی است که می تواند چالش های وسیعی را در ابعاد مختلف زندگی شهری پدید آورد. و می توان گفت با گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت نیاز به استفاده از خدمات شهری از جمله استقرار ایستگاه های آتش نشانی نیز بیشتر احساس می شود. و انتخاب مکان بهینه برای استقرار ایستگاه های آتش نشانی با استفاده از اطلاعات محیط شهری مانند نقشه کاربری شهری و سایر اطلاعات یکی از بهترین روش ها برای انتخاب مکان مناسب است.

کلیدواژه ها

امنیت شهری، ایستگاه آتش نشانی، مدیریت بحران، کلانشهرها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.