ضرورت هوشمندسازی شهرها در راستای ارائه خدمات غیرحضوری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی و فن آوری دانشگاه تبریز
  • کد COI اختصاصی: NCOEIC01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حاجی آقاپور

کارشناسی زراعت- مسئول فضای سبز(کارشناس ارشد)

چکیده

امروزه با رشد چشمگیر اطلاعات و فناوری های نوین شاهد تحول و توسعه خوبی در حوزه اداره امور شهری هستیم که نادیده گرفتن آن باعث بی نظمی در اداره شهرها و عدم ارائه خدمات مناسب و... می شود. از طرفی مدت زمان انجام کارهای گوناگون در حال کم شدن است . دولت های بسیاری در جهان درصدد هستند تا از جنبه های مختلف فناوری در شهرها استفاده کنند و خدماتی را که با صرف کمترین زمان در تمام امور زندگی شهری به بالاترین سطح بهرهوری دست می یابند، ارائه نمایند. بر اساس نگرش و تفکر سیستمی، شهر هوشمند یک کلان سیستم از زیر سیستم های شهری است. به عبارت دیگر با ترکیب و تعامل بسیاری از مجموعه های شهری مانند سازمان ها، شرکت ها، دانشگاه ها، شهروندان و... و همچنین مجموعه ها و زیرسیستم های مستقل هوشمند در هر شهر، سیستم پیچیده ی بزرگی تشکیل می گردد که به آن شهر هوشمند گویند. ارتباط و تعاملات عملیاتی بین این تعداد زیاد از مجموعه ها و زیرسیستم های شهری، باعث می شود که بحث مستقل بودن و همچنین استاندارد سازی زیر مجموعه ها و زیرسیستم های یک شهر به عنوان یک اصل اساسی و مهم در ساختار و مدیریت شهرهای هوشمند عمل نماید بطوری که نبود و یا ضعف در استقلال و استاندارد سازی حوزه های مدیریت زیرمجموعه ها و زیرسیستم های شهری، باعث افزایش هزینه های مدیریت شهری و یا ضعف در مدیریت شهرها خواهد گردید. هدف مقاله حاضر ضرورت هوشمندسازی شهرها در راستای ارائه خدمات غیرحضوری الکترونیکی با روش توصیفی می باشد . نتیجه پژوهش نشان می دهد باتوجه به افزایش شدید جمعیت شهری به خصوص تا سال ۲۰۵۰ که به بیش از ۷۰ درصد جمعیت جهان خواهد رسید و در راستای کاهش معضلات شهری و توجه به ارزشهای انسانی، هوشمندسازی شهری ضرورتی انکارناپذیر خواهد بود. و سه ضرورت اصلی هوشمندسازی شهرها را افزایش جمعیت شهری، افزایش معضلات زیست محیطی و گازهای گلخانه ای و تاکید بر ارزشهای انسانی می باشد.

کلیدواژه ها

خدمات الکترونیکی، شهر هوشمند، رشد هوشمند، مدیریت هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.