شناسایی و اولویت بندی کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در جهت بهبود صنعت ساختمان سازی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تاب آوری شریان های حیاتی و زیرساخت های عمرانی
  • کد COI اختصاصی: NCRCI01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین سلطانی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، گرایش سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته

محمد محمدحسنی

استادیار، دکترای عمران سازه، عضو هیئت علمی بخش زلزله شناسی مهندسی و خطر پذیری، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

مهدی بامری

کارشناسی ارشد عمران، گرایش مهندسی و مدیریت ساخت

چکیده

با دگرگونی انقلاب صنعتی، تغییرات شگفتی در نحوه تفکر و فناوری ارتباطات بشر روی داده که در این خصوص صنعت ساخت و ساز به عدم تمایل به فناوری های جدید معروف است. بنابراین نوعی آگاهی و آشنایی با فناوری اطلاعات باید ایجاد شده و به سمت سازمان های مرتبط با ساخت و ساز هدایت شود تا عوامل درگیر در ساخت و ساز را آگاه کند تا پروژه ساخت و ساز به شیوه بهتری تمام شود. لذا جامعه مورد مطالعه این پژوهش را می توان به دو گروه کلی شامل: گروه اول دربرگیرنده اساتید دانشگاهی صاحب نظر در حوزه های مدیریت و کنترل پروژه و ICT و گروه دوم دربرگیرنده کارشناسان و مهندسان عمران شاغل در پروژه های عمرانی، دسته بندی نمود. در واقع روش نمونه گیری در این پژوهش ترکیبی از دو روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند (قضاوتی) و نمونه گیری گلوله برفی است. با توجه به ماهیت روش نمونه گیری، در نهایت حجم نمونه این مقاله برابر با ۳۰ نفر از خبرگان در دسترس و متمایل به همکاری بوده است. لذا همانطور که مشاهده می گردد بر اساس نظرات و تجربه حرفه ای کارشناسان و متخصصان صنعت ساختمان درون یک طیف هفت تایی لیکرت، میانگین موزون پاسخ به آسان بودن استفاده از سیستم ICT برابر با ۵/۵۸، و میانگین موزون پاسخ به سودمندی استفاده از سیستم ICT برابر با ۵/۵۱؛ و میانگین موزون پاسخ به ویژگی های کاربران در استفاده از سیستم ICT برابر با ۵/۴۷؛ محاسبه شده است. از طرفی دیگر، نتیجه آزمون آلفای کرونباخ یا قابلیت اعتماد یا پایایی ابزار پژوهش بالاتر از ۰/۸ شده است. تحلیل نهایی و اولویت بندی انجام شده، کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در جهت بهبود صنعت ساختمان سازی را با کمترین حد ناسازگاری یعنی ۰/۰۱۵ نشان می دهند. با توجه به تحلیل نهایی و تعیین اولویت کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در جهت بهبود صنعت ساختمان سازی قابل مشاهده است که " آسان بودن استفاده از سیستم ICT "با وزن ۰/۴۱۸؛"سودمندی استفاده از سیستم "ICT با وزن ۰/۲۶۲؛ "ویژگی های کاربران در استفاده از سیستم "ICT با وزن ۰/۱۵۹ به عنوان مهمترین کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در جهت بهبود صنعت ساختمان سازی تعیین شدند.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت ساختمان سازی، تحلیل سلسله مراتبی، منطق فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.