اثر ریزوبیوم و کود ازته روی برخی صفات لوبیا قرمز رقم صیاد در شهرستان ازنا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پورهادیان

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان لرستان- واحد ازنا

نبی هداوند

کارمند جهاد کشاورزی استان لرستان شهرستان ازنا

حسن کاظم اصلانی

کارمند جهاد کشاورزی استان لرستان شهرستان ازنا

چکیده

با جایگزین کردن کودهای شیمیایی به وسیله کودهای زیستی می توان تولید ارگانیک م حصولات کشاورزی را افزایش داد و از هزینه های تولید و آلودگی محیط زیست کاست و در تهایت به تولید پایداری در کشاورزی دست یافت . به همین منظور اثر کود ازته و ریزوبیوم روی برخی خصوصیات لوبیا قرمز رقم صیاد، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار در مرکز خدمات جهاد کشاورزی شهرک المهدی شهرستان ازنا در سال 1388 با تیمارهایی شامل صفر(شاهد)، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار اوره و ریزوبیوم تنها، ریزوبیوم+ 30 ، ریزوبیوم+ 50 کیلوگرم در هکتار اوره به اجرا در آمد. اثر هر دو نوع کود روی تمام صفات معنی دار بود و مصرف کود اوره و تلقیح بذور به وسیله ریزوبیوم باعث افزایش مقدار تمام صفات نسبت به شاهد گردید. به طوری که تیمار 200 و ریزوبیوم+ 50 کیلوگرم در هکتار اوره نسبت به شاهد به ترتیب وزن خشک برگ به اندازه 54/84 ، 53/89 گرم وزن خشک ساقه 80/28 و 76/36 سانتی متر نیام در متر مربع 311/19 و 275/42 دانه در مترمربع 687 و 665/35 و عملکرد دانه در بوته 9/47 و 9/19 گرم افزایش دادند.

کلیدواژه ها

ریزوبیوم، شاخص سطح برگ، عملکرد دانه، کود ازته، لوبیا قرمز، وزن خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.