بررسی ساختار عملکردی و کرولوژی گیاهی مراتع کوهستانی علی آباد موسیری کوهرنگ، چهار محال و بختیاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام فخیمی

استادیار پژوهشی، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران

جواد معتمدی

دانشیار پژ وهشی، بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران،ایران

عزت اله سلیمانی

کارشناس مرتع، اداره کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری

چکیده

پوشش گیاهی هر منطقه بیان کننده توان طبیعی آن منطقه است و یکی از مهمترین پدیده های نمود سیمای طبیعت وبهترین راهنمای قضاوت درباره عوامل بومشناختی است. هدف از این پژوهش، بررسی ساختار عملکردی و همچنین پراکنش جغرافیای گیاهی مراتع علی آباد موسیری است. مراتع مورد پژوهش با مساحت حدود ۱۰۰۰ هکتار، قرق می باشند و از نظر اقلیم، خاک،توپوگرافی و پوشش گیاهی، به عنوان معرف سطح وسیعی از مراتع کوهستانی در شمالغرب چهار محال و بختیاری، در نظر گرفته میشوند. بر اساس نتایج، عمده گیاهان، متعلق به تیره های Asteraceae با ۲۹ گونه، Lamiaceae با ۲۱ گونه و Brassicaceae با ۱۶ گونه میباشد.بررسی گروه های عملکردی، نشان داد که بیشترین فراوانی، مربوط به همی کریپتوفیت ها ۴۷/۰۸) درصد) و تروفیت ها ۲۳/۲۸) درصد) وکمترین مقدار، مربوط به فانروفیت ها ۰/۵۲) درصد) میباشد. پهن برگان علفی نیز بیشترین فراوانی ۸۲/۰۱) درصد) و شبه گندمیان، کمترین فراوانی ۱/۵۸) درصد) را در ترکیب گیاهی، دارند. ناحیه رویشی ایرانی- تورانی با فراوانی ۷۲/۴۸) درصد) و عناصر رویشی صحاری - سندی با فراوانی ۰/۵۲) درصد)، به ترتیب، بیشترین و کمترین کوروتیپ تک ناحیه ای مراتع مورد پژوهش را تشکیل میدهند.

کلیدواژه ها

ایران-تورانی، پوشش گیاهی، شکل رویشی، شکل زیستی، ناحیه رویشی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.