بررسی تغییرات شاخص فرسایندگی Aim در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مهندسی آب، شوشتر، ایران

چکیده

فرسایندگی باران توانایی باران برای جداسازی ذرات خاک است. هدف از این تحقیق تهیه نقشه فرسایندگی باران استان خوزستان با استفاده از شاخص فرسایندگی بارانAIm می باشد. به این منظور اطلاعات نقطه ای شاخص Aim در 74 ایستگاه باران نگاری و باران سنجی با استفاده از روش های میان یابی قطعی عکس فاصله وزن دار و توابع شعاعی پایه و روش های زمین آماری کریجینگ و کوکریجینگ به اطلاعات ناحیه ای تبدیل گردید. نتایج نشان دهنده این است که روش کوکریجینگ دارای کمترین خطا و بیشترین همبستگی در میان یابی این شاخص با ضریب تبیین 0/89 می باشد. بر اساس نقشه تهیه شده با استفاده از شاخصAIm با روش میان یابی کوکریجینگ و متغیر کمکی ارتفاع ، بیشترین مقادیر فرسایندگی باران در شرق و شمال خوزستان دیده می شود و کمترین مقادیر فرسایندگی در جنوب وغرب استان خوزستان وجود دارد. این مقادیر از 3240 تا 220 (mm2/h متغیر است.

کلیدواژه ها

فرسایندگی باران، زمین آمار، کوکریجینگ، میان یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.