تاثیر دور آبیاری و کاربرد علف کش بر مهار علف های هرز و عملکرد ماش (Vigna radiata L.) در شهرستان پلدختر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه عباسی

دانش آموخته کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

الهام الهی فرد

عضوهیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

احمد زارع

عضوهیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

چکیده

حبوبات در رقابت با علفهای هرز ضعیف هستند لذا مهار علفهای هرز باید قبل از کاشت شروع و تا هنگامی که گیاه استقرار نیافته است ادامه یابد. آزمایش مزرعه ای درتیر ماه سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ در روستای چمشک، از توابع شهرستان پلدختر به منظور کنترل علف های هرز با استفاده از روش های زراعی و شیمیایی به صورت آزمایش کرتهای یکبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجراء شد. تیمارهای اصلی عبارت بودند از سه دور آبیاری ۷)، ۹ و ۱۱ روز یکبار آبیاری) و تیمارهای فرعی شامل سه سطح مصرف علفکش (تریفلورالین ۲) لیتر در هکتار)، ایمازتاپیر ۱) لیتر در هکتار) و پندیمتالین ۳/۵) لیتر در هکتار)) بودند. ضمنا تیمار شاهد آلوده به علفهای هرز (بدون کاربرد علفکش) نیز در نظر گرفته شد، اثر سطوح مختلف آبیاری از ۷ تا ۱۱ روز، بر تراکم علفهای هرز موثر بود، به این صورت که با طولانی شدن دور آبیاری ۱۱) روز یکبار) تعداد علف های هرز کاهش یافت. نتایج تاثیر دور آبیاری و کاربرد علفکش بر وزن خشک علفهای هرز هفت هفته پس از اعمال تیمارهای علفکش نشان داد که تیمار دور آبیاری ۱۱ روز به همراه علف کش پندیمتالین قادر به کاهش۱۰۰ درصدی وزن خشک علف های هرز بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده های عملکرد و اجزای عملکرد نشان داد که متغیرهای وابسته مانند تعداد دانه در غلاف و عملکرد بیولوژیکی متاثر از اثر ساده هر یک از متغیرهای مستقل (آبیاری و علف کش) بودند؛ درحالی که سایر اجزاء عملکرد و عملکرد اصلی در سطوح مختلف تیمارها اختلاف قابل توجهی با یکدیگر نداشتند.

کلیدواژه ها

کنترل تلفیقی ، تراکم و وزن خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.