مهارتها و شایستگی های موردنیاز دانشجویان دانشکده های کشاورزی در ارتقای توان اشتغال پذیری: چالش ها و مشکلات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه غلامی گندمانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهسا فاطمی

استادیار بخش ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

با توجه به افزایش بیکاری دانش آموختگان رشته های کشاورزی، هدایت این دانشآموختگان به سمت خوداشتغالی از راه انجام فعالیت های اقتصادی و کسبوکارهای مرتبط کشاورزی در بخشهای غیردولتی امری ضروری است. کشاورزی یکی از بخش های مهم اقتصادی بوده و نقش کلیدی در ایجاد امنیت غذایی و اشتغال دارد. هدف کلی پژوهش حاضر، شناسایی انواع مهارتها و شایستگی های موردنیاز دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در راستای ارتقای توان اشتغال پذیری آنان و همچنین شناخت موانع و چالش های پیشروی در این مسیر است. در این مطالعه از روش کیفی مطالعه موردی استفاده شد و برای انتخاب نمونه های موردمطالعه طبق تکنیک نمونه گیری هدفمند، مصاحبه های عمیق با اعضای شورای بهبود مهارت آموزی و ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان دانشگاه شیراز ۱۲ نفر انجام شد. طبق یافته های بخش کیفی، مهارتهای موردنیاز دانشجویان برای ارتقای توان اشتغال پذیری در چهار دسته ی مهارتهای فردی، فنی-تخصصی، ارتباطی-اجتماعی و مدیریتی طبقه بندی شد. شناسایی موانع و چالش های پیشروی دانشگاه در مسیر ارتقای مهارت آموزی و توان اشتغال پذیری، برخاسته از یافته های کیفی پژوهش نشان داد که چالشها در قالب چهار دسته ی مشکلات مربوط به دانشجویان، مشکلات مربوط به اساتید، مشکلات مربوط به سیاست ها و برنامه ریزیهای آموزشی دانشگاه و چالش های مربوط به زیرساختها قابل بررسی هستند. در نهایت، سعی شده است تا راهکارهای عملیاتی به منظور ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان در دانشگاه ارائه شود.

کلیدواژه ها

اشتغال پذیری، مهارت آموزی، خوداشتغالی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.