تعیین حدت جدایه های اشریشیا کلی جدا شده از طیور با مدل تلقیح داخل نائی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی پیغمبری

استاد گروه بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

فاطمه غلامی

دانشجوی دکتر ی عمومی دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

چکیده

کلی باسیلوز یکی از شایع ترین بیماری عفونی باکتریایی طیور می باشد. در مجموع عفونت های اشریشیاکلی از نظر اقتصادی اهمیت فراوانی دارد و سبب ایجاد خسارات اقتصادی مستقیم یا به صورت غیرمستقیم در کاهش رشد و کارایی گله می گردد.هدف از این مطالعه تعیین میزان حدت سه جدایه اشریشیا کلی جدا شده از کلی باسیلوز طیور بر روی جوجه ها با بهره گیری از تلقیح داخل نائی می باشد. برای این منظور ۹۶ جوجه گوشتی نژاد راس در نظر گرفته شد. تعداد ۲۴ جوجه دوازده روزه در دو گروه ۱۲ قطعه ای برای هر جدایه مورد استفاده قرار گرفت و ۲ گروه ۱۲ قطعه ای هم به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. در ۳ گروه اول که هر گروه شامل ۲۴ جوجه بود، سوسپانسیون تلقیح باکتری برای هر جدایه در دو رقت تهیه شده و دزاژ مساوی در رقت های ۳ ۱۰۹ و CFU/ml ۳ ۱۰۷ به جوجه های هر گروه ۱۲ قطعه ای از راه داخل نایی در دوازده روزگی تلقیح شد. به جوجه های گروه ۴ هم PBS به همان روش تزریق گردید اما جوجه های گروه ۵ چیزی دریافت نکردند. جوجه ها هر ۱۲ ساعت پس از تلقیح بررسی شدند و تعداد جوجه های تلف شده طی این دوره ثبت و تمام جوجه های زنده مانده کالبد گشایی گردیدند.پس از کالبدگشایی ضایعات پاتولوژیک ثبت گردید و نمونه برداری از قلب و کبد هر جوجه صورت گرفت. حدت هر جدایه بر اساس سیستم نمره دهی (نتایج کشت، همچنین زمان مرگ و جراحات) ارزیابی گردید. در رابطه با دز تلقیح ۳ ۱۰۹ CFU/ml،از نظر امتیاز نهایی، جدایه های شماره EC۱۲ و EC۵۰ با یکدیگر و با جدایه EC۷۱ و کنترل ها اختلاف معنی داری نشان دادند ( p≤۰/۰۵) در حالیکه بین جدایه EC۷۱ و کنترل ها اختلاف معنی داری مشاهده نگردید .( p> ۰/۰۵) در رابطه با دز تلقیح ۳ ۱۰۷ CFU/ml، به لحاظ امتیاز نهایی، بین جدایه EC۵۰ با سایر جدایه ها و کنترل ها اختلاف معنی داری مشاهده گردید .( p≤۰/۰۵) همچنین نتایج حاصل از این مطالعه آشکار ساخت که هیچ اختلاف معنی داری بین جدایه EC۷۱ با جدایه EC۱۲ و کنترل ها وجود ندارد .( p> ۰/۰۵) این مطالعه میزان آگاهی ما را نسبت به توانایی بیماریزایی ۳ جدایه بدست آمده از ایران با منشا کلی باسیلوز طیور را در مورد جوجه های ۱۲ روزه از طریق داخل نایی افزایش داد.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلی، جوجه گوشتی، چالش، مدل داخل نائی، حدت، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.