کاربردهای نانو فیلتراسیون در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا فلاح

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،دانشکده مواد، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان،ایران

اعظم اعرابی

استادیار، دانشکده علوم وصنایع غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی،اصفهان،ایران

مریم شمسائی

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،دانشکده مواد، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان،ایران

چکیده

افزایش هزینه های انرژی و تقاضا برای محصولات با ارزش غذایی بالاتر و روشهای فرآوری که سمیت کمتری برای محیط زیست دارند، شاخصهای مهمی برای استفاده از فرآیندهای غشایی در صنعت غذا به شمار میروند. نانوفیلتراسیون یک روش مبتنی بر فیلتراسیون غشایی است و از منافذی در مقیاس نانومتری استفاده میکند که از غشا عبور میکنند. غشاهای نانوفیلتراسیون منافذی در مقیاس ۱ تا ۱۰ نانومتر دارند که از اندازه منافذ در (میکرو فیلتراسیون) و (اولترا فیلتراسیون) کوچکتر و از منافذ روش اسمز معکوس کمی بزرگتر است. غشاهای مورد استفاده در نانوفیلتراسیون عمدتا از لایه های نازک پلیمری ساخته میشوند. موادی که استفاده میشوند هم اغلب یا فلزاتی مانند هستند.ابعادمنافذ توس (pH)، دما و زمان گسترش، با تراکم منافذ در بازه ۱ تا ۱۰۶ منفذ در سانتیمتر مربع کنترل میشود. غشاهای نانو فیلتراسیون از نظر اندازه منافذ بین اسمز معکوس هستند. این غشاها مشخصات منحصربه فردی مانند شعاع منفذ و چگالی بار سطحی را دارند که روی جداسازی مواد محلول مختلف اثر می گذارد. درحالحاضر نانو فیلتراسیون (NF) در طیف گستردهای از فرآیندهای غذایی ازجمله سختی گیری از آب، تصفیه پساب، فرآوری روغن گیاهی، نوشیدنی، صنایع لبنیات و صنعت قندمتمرکز است. نانو فیلتراسیون دارای کارآیی جداسازی بالا، کاهش تولید پساب، انجام عملیات در دماهای پایین و کاهش تعدادمراحل فرآوری بوده و یک انتخاب مناسب به عنوان یک فرآیندموثر و ارزان است.

کلیدواژه ها

نانو فیلتراسیون، فیلتراسیون غشایی، اسمز معکوس، اولترا فیلتراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.