توانمندسازی رفتار مدیریتی کشاورزان بهره مند از کنتور هوشمند نصب شده بر روی چاه های آب زیرزمینی (مورد مطالعه: دهستان ماهیدشت استان کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک قبادپور

دانش آموخته مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

فرزاد اسکندری

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان

چکیده

درحالیکه ذخیره و مدیریت مصرف انرژی از طریق کنترل نمودن آن امری حائز اهمیت است، توانمندسازی رفتار انطباقی و سیستمی پایدار در مدیریت آموزشی در این زمینه تحقق این امر را سهولت میبخشد و در اولویت قرار دارد. کنتورهای هوشمند در این زمینه به کشاورزان در مدیریت مصرف آب کمک می نماید. لذا هدف این تحقیق توانمندسازی رفتار مدیریتی کشاورزان بهرهمند از کنتور هوشمند نصب شده بر روی چاه های آب زیرزمینی (مورد مطالعه دهستان ماهیدشت استان کرمانشاه) انجام گرفته است.اطلاعات از طریق پرسشنامه گردآوری شد که روایی آن بر اساس نظر اعضای هیات علمی دانشگاه و پایایی ان از طریق آلفای کرونباخ تایید شد داده ها با استفاده از نرمافزار SPSSV مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل این تحقیق نشان داد که توانمندسازی رفتار کشاورزان وابسته به اندیشه انطباقی و طرز تلقی آنان نسبت به مدیریت آب کشاورزی است. در این زمینه اندیشه کشاورزان نسبت به حفاظت آب مثبت و منطبق ارزیابی گردید. مفید بودن سیستم مدیریتی، عادلانه بودن کاربری روش همسو و ناهمسو، آموزش توجیهی هدفمند چندجانبه به کشاورزان پس از نصب کنتور، سطح سواد کشاورزان مورد تحقیق در اولویت سیستمی بر میزان توانمندی رفتاری کشاورزان ماثر واقع شده است. با توجه به نتایج، یافته های تحقیق به منظور توانمندسازی رفتار مدیریتی کشاورزان در عمل بایستی مورد استفاده برنامه ریزان قرار گیرد. بدین منظور پیشنهاد میگردد که راهکارهای ترویجی بهینه در خصوص اصلاح اندیشه سیستمی طراحی و مدیریت هدفمند آموزشی به کشاورزان ارائه گردد.

کلیدواژه ها

حفاظت آب زیرزمینی، توانمندسازی رفتار مدیریتی، برنامه آموزشی، نگرش کشاورزان، کنتور هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.