نقش گردشگران در توسعه مناطق روستایی در شهرستان باغملک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی دانش و فناوری علوم کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: MDCONF06_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدارحم امیری زاده

کارشناسی ارشد توسعه روستایی از دانشگاه پیام نور تهران شرق

پرستو طاهری

کارشناسی ارشد علوم باغبانی از دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین- اهواز

چکیده

بهره وری و کار آمدی نیروی انسانی اشتغال زایی، تعامل فرهنگها، حفظ محیط زیست در مجموع توسعه پایدار از دغدغه هایی است که جهان امروز با آن روبه رو است. توسعه روستایی راهبردی است که برای بهبود زندگی اقتصادی و اجتماعی گروه های خاصی از مردم طراحی شده است توسعه پایدار به عنوان فعالیت شناخته شده است که نه تنها منابع طبیعی و فرهنگی را حفظ کند بلکه ظرفیت آن را برای ایجاد در آمد و اشتغال افزایش دهد. در واقع توسعه گردشگری و توسعه روستایی دو عامل مرتبط به هم بود که توسعه هرکدام بر دیگری اثر مثبت دارد.گردشگری روستایی سیاستی است برای باز ساخت سکونتگاه های روستایی، گردشگری روستایی به عنوان ابزاری برای توسعه پایدار حفاظت از منابع روستایی بررسی و مقایسه می شود. ماهیت صنعت گردشگری ایجاد اشتغال و در آمد، متنوع سازی اقتصاد، مشارکت اجتماعی و استفاده از منابع محلی است. این تحقیق با هدف بررسی نقش گردشگران در توسعه روستایی در شهرستان باغملک (استان خوزستان) انجام گرفت جامعه آماری مورد مطالعه شامل ۴۵ تیمار در ۱۳ تکرار بوده است اطلاعات مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه بین نمونه افراد انتخابی انجام شد. نتایج نشان داد نقش گردشگران در ایجاد کسب و کار و توسعه روستا ها در سطح ۵ درصد معنی دار شد و بخش گردشگری در موفقیت سود دهی اقتصادی جلوگیری از مهاجرت روستاییان و ایجاد کسب و کارموثر بودند. لذا وجود گردشگران در مناطق روستایی انگیزه کسب و کار و فرهنگ سازی کار آفرینی در بخش کشت و کار محصولات کشاورزی را افزایش داده است.

کلیدواژه ها

توسعه روستایی، گردشگران، فعالیت اقتصادی، ایجاد اشتغال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.