بررسی پارامترهای موثر بر ارتعاشات رشته حفاری با رویکرد بررسی اثرات دوران مته

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF06_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا امانی بنی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی، موسسه آموزش عالی جامی

سعید ضیایی راد

چکیده

ارتعاشات مته حفاری از مهمترین فاکتورهایی است که در هنگام عملیات کاری حفاری بر رفتار مکانیکی آن تاثیرگذار استو در این میان ارتعاشات جانبی مته حفاری مهمترین و پیچیده ترین فرم ارتعاشی مربوط به این سازه است برای درک بهترمشخصه های دینامیکی مته حفاری و مودهای ارتعاشی آن، افزایش عمر خستگی آن در اثر ستایش و تنش های دینامیکی درمحیط کاری، ارتعاشات مته حفاری بر اساس مدل تیر اویلر برنولی با در نظر گرفتن اثرات اینرستی دورانی، سرعت چرخشکاری و جریان سیال حفاری داخلی و خارجی بررسی و توسعه داده شده است. سپس فرکانس های طبیعی مودهای ابتدایی وپایه ارتعاشات خمشی تحت شرایط تکیه گاهی متفاوت بصورت کاملا تحلیل بدست آمده است. نهایتا تاثیر پارامترهای مختلفمته و جریان سیال حفاری همچون قطر راه، طول و قطر داخلی و خارجی مته حفاری ، سترعت دوران و چگالی جریان سیالحفاری بر فرکانس طبیعی با جزئیات آورده شده است نتایج اولیه نشان دادند که سرعت دوران مته حفاری در دوران رایج کاریمته تاثیر ناریزی بر فرکانس ها می گذارد؛ همچنین وجود جریان حفاری همواره باعت کاهش فرکانس و میراشدن نوساناتمی شود افزایش طول مته حفاری نیز عاملی در جهت کاهش فرکانس نوسانات می شود این پژوهش و نتایج آن می تواند برایتحقیقات آینده در زمینه مهم بررسی نوسانات مته حفاری در حضور جریان سیال حفاری با در نظر گرفتن پارامترهای بیشتریهمچون پایدار کننده ها و مفید باشد.

کلیدواژه ها

مته حفاری ، ارتعاشات جانبی، فرکانس طبیعی ، جریان سیال حفاری ، پاسخ تحلیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.