اثرغلظت های مختلف کبالت خاک بر تراکم کلروفیل هایb ،a کلروفیل کل در لوبیا چیتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری شرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه شهرکرد

ابوالفضل رنجبرفردویی

استادیار گروه زراعت دانشگاه شهرکرد

چکیده

سال های متمادی است که تنش ناشی از عناصر فلزی که به صورت مسمومیت یا کمبود ظاهر می شود، توجه فیزیولوژیست های گیاهی و دانشمندان علوم زراعی را به خود جلب کرده است. آلودگی های محیط زیست به وسیله عناصر سنگین به صورت گسترده ای با فعالیت های انسان در ارتباط است. به دنبال افزایش فعالیت های صنعتی در برخی از مناطق احتمال راه یابی ترکیبات کبالت به منابع آب و خاک زیاد است. کبالت یکی از عناصر سنگین است که در برخی مناطق صنعتی در پساب ها دیده می شود. به منظور بررسی تأثیر کلرید کبالت بر تراکم کلروفیل b ،a و کلروفیل کل در گیاه لوبیا چیتی آزمایشی گلدانی در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با چهار تکرار و پنج تیمار 0 و،70 ،20 ، 150 و 220 میلی گرم کلریدکبالت برکیلوگرم خاک خشک ) در گلخانه دانشگاه شهرکرد انجام گرفت. در پایان مرحله بلوغ فیزیولوژیکی کلروفیلb ،a و کلروفیل کل در برگ های میانی هر بوته به روش لیختنتالر و ولبورن ( 1983 ) با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری و کلروفیل کل از مجموع دو کلروفیل b و a بدست آمد. بر اساس نتایج، یک روند افزایشی (تا 20 میلی گرم کلریدکبالت) و سپس یک روند کاهشی (از 70 میلی گرم کلریدکبالت) در تراکم کلروفیلb و a دیده شد

کلیدواژه ها

کبالت خاک، کلروفیل، لوبیا چیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.