بررسی رابطه بین هوش معنوی و مهارت اجتماعی با افسردگی با توجه به نقش میانجی اضطراب در بین دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر گرگان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد ، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF04_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز زاهدیان

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

فرهاد نورائی

استادیار مدیریت آموزشی، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

چکیده

در این تحقیق رابطه بین هوش معنوی و مهارت اجتماعی با افسردگی با توجه به نقش میانجی اضطراب دانش آموزان دختردوره متوسطه شهر گرگان مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفیپیمایشی و از نوع همبستگی محسوب می گردد. جامعه آماری برای انجام این تحقیق شامل کلیه کارکنان دانش آموزان دختردوره متوسطه شهر گرگان به تعداد ۱۶۵۳ نیر می باشد. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی و مورگان تعداد ۳۱۲ نفر بعنوانگروه نمونه برآورد گردید. همچنین جهت انتخاب نمونه مناسب از روش تصادفی ساده استفاده شده است. روش جمع آوریداده ها نیز میدانی و کتابخانه ای و ابزار آن پرسشنامه های استاندارد می باشد. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط اساتید وروایی ساده توسط تحلیل عاملی تایید شد. پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. جهتتجزیه و تحلیل داده ها بر حسب فرضیه های این پژوهش از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی که جهت انجام تحلیلعاملی با استفاده از نرم افزار SPSS و جهت بررسی و تحلیل فرضیات تحقیق از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارLisrel استفاده شده است. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد بین هوش معنوی و مهارت اجتماعی با اضطراب رابطهمعنی داری وجود دارد. بین هوش معنوی و مهارت اجتماعی با افسردگی رابطه معنی داری وجود دارد. بین اضطراب و افسردگیرابطه معنی داری وجود دارد. اضطراب در رابطه بین هوش معنوی و افسردگی نقش میانجی نودارد. اضطراب در رابطه بینمهارت اجتماعی و افسردگی نقش میانجی ندارد.

کلیدواژه ها

هوش معنوی، مهارت اجتماعی، اضطراب، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.