اعتبار سنجی و تحلیل ترمودینامیکی سیکل تبرید چند اجکتوری درکولر خودرو با استفاده از گرمای محصولات احتراق

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 266

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EEDJ-7-4_003

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1400

چکیده مقاله:

در این مقاله پژوهشی، در راستای بهبود عملکرد سیستم های اجکتوری و با هدف اعتبار سنجی و تحلیل ترمودینامیکی استفاده از سیکل تبرید چند اجکتوری درکولر خودرو با استفاده از گرمای محصولات احتراق انجام شده است. به این منظور یکی از انواع سیکل های ترکیبی اجکتوری به کمک روش عددی جریان درون یک سیکل تبرید بررسی می شود و نقش پارامترهای عملیاتی، سیال عامل و قطر گلوگاه محفظه اختلاط مورد مطالعه قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که استفاده از سیکل اجکتوری چند مرحله ای با افزایش ۱۰% تا ۱۵% ضریب عملکرد، نسبت به سیکل ساده اجکتوری، همراه است. نتایج حاکی از آن است که سیال R۱۲ دارای بیشترین ضریب عملکرد COP  است اما اثرات مخرب زیادی بر روی لایه ازون دارد و بهتر است از مبرد های دیگر استفاده شود. در مجموع به نظر می رسد با توجه به هزینه ی پایین برای نگهداری سیکل تبرید اجکتوری دو مرحله ای، افزایش ضریب عملکرد آن و استفاده از منابع اتلافی حرارتی، این سیکل جایگزین بسیار مناسبی برای سایر سیکل ها در موارد استفاده مختلف است. با توجه به استفاده از دو اجکتور به جای کمپرسور و استفاده از اتلاف حرارتی خودرو به عنوان انرژی مورد نیاز برای راه اندازی سیکل می توان تا ۳۵ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نمود چرا که بخش اعظم انرژی در سیکل های برودتی توسط کمپرسور مصرف می شود. با توجه به ابعاد اجکتورهای موجود در این سیکل به لحاظ ایجاد فضای مناسب برای تعبیه آن در داخل محفظه کاپوت ماشین مشکل خاصی وجود ندارد و می توان از آنها به صورت انبوه و فراگیر در صنعت خودرو برای ایجاد سرمایش استفاده نمود.در این مقاله پژوهشی، در راستای بهبود عملکرد سیستم های اجکتوری و با هدف اعتبار سنجی و تحلیل ترمودینامیکی استفاده از سیکل تبرید چند اجکتوری درکولر خودرو با استفاده از گرمای محصولات احتراق انجام شده است. به این منظور یکی از انواع سیکل های ترکیبی اجکتوری به کمک روش عددی جریان درون یک سیکل تبرید بررسی می شود و نقش پارامترهای عملیاتی، سیال عامل و قطر گلوگاه محفظه اختلاط مورد مطالعه قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که استفاده از سیکل اجکتوری چند مرحله ای با افزایش ۱۰% تا ۱۵% ضریب عملکرد، نسبت به سیکل ساده اجکتوری، همراه است. نتایج حاکی از آن است که سیال R۱۲ دارای بیشترین ضریب عملکرد COP  است اما اثرات مخرب زیادی بر روی لایه ازون دارد و بهتر است از مبرد های دیگر استفاده شود. در مجموع به نظر می رسد با توجه به هزینه ی پایین برای نگهداری سیکل تبرید اجکتوری دو مرحله ای، افزایش ضریب عملکرد آن و استفاده از منابع اتلافی حرارتی، این سیکل جایگزین بسیار مناسبی برای سایر سیکل ها در موارد استفاده مختلف است. با توجه به استفاده از دو اجکتور به جای کمپرسور و استفاده از اتلاف حرارتی خودرو به عنوان انرژی مورد نیاز برای راه اندازی سیکل می توان تا ۳۵ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی نمود چرا که بخش اعظم انرژی در سیکل های برودتی توسط کمپرسور مصرف می شود. با توجه به ابعاد اجکتورهای موجود در این سیکل به لحاظ ایجاد فضای مناسب برای تعبیه آن در داخل محفظه کاپوت ماشین مشکل خاصی وجود ندارد و می توان از آنها به صورت انبوه و فراگیر در صنعت خودرو برای ایجاد سرمایش استفاده نمود.

کلیدواژه ها:

Thermodynamic analysis ، Multi-stage ejector refrigeration cycle ، Combustion products ، تحلیل ترمودینامیکی ، سیکل تبرید چند اجکتوری ، محصولات احتراق و کولر خودرو

نویسندگان

سعید دانشمند

Islamic Azad university Shahre Majlesi branch, Department of Mechanical Engineering, Isfahan, Iran

رحمان چراغی شمس آبادی

Islamic Azad university Shahre Majlesi branch, Department of Mechanical Engineering, Isfahan, Iran

وحید منفرد

Islamic Azad university Zanjan branch, Department of Mechanical Engineering, Zanjan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Munday J.T., Bagster D.F., A new ejector theory to steam ...
  • Sun D.W, Eames. I.W., Recent developments in the design theories ...
  • Chen S.L, Yen J.Y., Huang M.C., An experimental investigation of ...
  • Chunnanond K., Aphornratana S., Ejectors :application in refrigeration technology. Renewable ...
  • Cizungu K, Groll M, Ling Z.G., Modelling and optimization of ...
  • Zhu Y.H., Cai, W.J., Wen, C.Y., Li, Y.Z., Shock circle ...
  • Bergander M.J., Butrymowicz D., Smierciew K., Karwacki J., Refrigeration Cycle ...
  • Chen X., Omer S., Worall M., Riffat S., Recent developments ...
  • Chen W., Liu M., Chong D., Yan J., Little A.B., ...
  • Kshirsagar S.D., Deshmukh M.M., Combined Vapour Compression-Ejector Refrigeration System, A ...
  • Wani J.R., Aklilu T.B., Woldeyohannes A.D., Hassan S., ANALYSIS OF ...
  • Surya S.D., Vasu T.A., Raghavan K.S., Chavali M., CFD Simulation ...
  • Kairouani L., Elakhdar M., Nehdi E., Bouaziz N., Use of ...
  • Chatzopoulou M.A., Markides C.N., Thermodynamic optimisation of a high-electrical efficiency ...
  • Ochoa G.M., Isaza-Roldan C., Forero J.D., A phenomenological base semi-physical ...
  • دانیال خرم، احمد کشاورزی، داود خرم،امکانسنجی و تحلیل استفاده از ...
  • مولانی، فریدون و غائبی، هادی و ملکی، عبدالرضا،۱۳۹۳،تحلیل ترمودینامیکی سیکل ...
  • نمایش کامل مراجع