ارائه راهکار مناسب جهت تخلیه جریان غلیظ از مخزن سد دز و ارزیابی هیدرولیکی مجاری تخلیه جریان غلیظ با نرم افزارFLOW 3D
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1301
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی
هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
چکیده
سد دز واقع در استان خوزستان با معضل رسوبگذاری سالیانه 15 میلیون تن رسوب روبرو بوده که بخش اعظم این رسوبات ناشی از جریانات غلیظ ورودی به مخزن سد می باشد. در حال حاضر 24 % از حجم مخزن توسط این رسوبات تلف شده است. عبور جریانات غلیظ از تجهیزات نیروگاه باعث ایجاد فرسایش شدید در آنها شده و در صورت ورود رسوبات نهشته شده به درون تونلهای آب بر، کارکرد نیروگاه غیر اقتصادی می گردد. این در حالیست که با توجه به ضریب رسوب خیزی بالای حوزه، تخلیه کننده عمقی برای این سد در نظر گرفته نشده است. نتایج اقدامات عملی جهت تخلیه رسوبات و جریان غلیظ بدون نتیجه بوده و ماحصل مطالعات صورت گرفته توسط مشاورین نیز به طرح دو تونل در تکیه گاه راست سد منجر شده است. لیکن با توجه به عارضه کهولت در سد دز ، پایداری سازه سد و تکیه گاهها، ایجاد هر گونه تغییری همراه با ریسک فراوان خواهد بود. در این تحقیق با بکارگیری از فضاهای موجود با حداقل عملیات سازه ای جهت تخلیه جریان غلیظ گزینه ای ارائه شده است که کمترین ریسک در هنگام اجرا ، کمترین هزینه مطالعه و ساخت و کمترین زمان جهت اجرا را نیازمند است . سپس سعی شده است خصوصیات هیدرولیکی مجرای مذکور در هنگام تخلیه جریان غلیظ مورد بررسی قرار گرفته و به این منظور از نرم افزار هیدرولیکیFlow3D استفاده شده است.کلیدواژه ها
جریان غلیظ ، سددز، نرم افزارFlow3Dمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.