بررسی آزمایشگاهی تاثیر جایگزینی میکروسیلیس، پودر شیشه ضایعاتی و سرباره فولاد بر خواص مکانیکی و دوام بتن در برابر نفوذ یون کلرید

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF05_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 782
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بامری

کارشناسی ارشد عمران-مهندسی و مدیریت ساخت، تهران، ایران

محمد محمدحسنی

استادیار، عضو هیئت علمی بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی (BHRC)، تهران، ایران

سروش رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران

مصطفی افضلی

کارشناس عمران، مدیر کنترل کیفیت شرکت بتن سازان کرمان، کرمان، ایران

چکیده

بتن متداول ترین ماده ی ساختمانی در جهان است و بعد از آب دومین محصول پرمصرف در کره زمین است. قرار گرفتنبتن در معرض آب دریا باعث گردیده است که خوردگی ناشی از حمله کلریدها به یکی از مهمترین دلایل تخریب سازه هایبتن آرمه تبدیل شود. یون های کلرید مهمترین عامل خوردگی میلگردهای فولادی درون بتن هستند زیرا یون مهاجم کلر بههمراه آب به داخل محیط بتن نفوذ مینماید و با تشکیل هیدروکلریک اسید باعث کاهش pH محیط بتن می شود و این امرسبب از بین رفتن لایه محافظتی آرماتور می شود. خوردگی میلگردهای فولادی و انبساط حاصل از آن به بتن صدمه واردمی نماید زیرا این افزایش حجم با ایجاد تنش های کششی در بتن منجر به ترک خوردگی و در نهایت خرابی سازه می گردد.بر این اساس هدف این مقاله ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر درصدهای مختلف میکروسیلیس، پودر شیشه ضایعاتی و پودر سربارهفولاد بر مقاومت فشاری، مقاومت کششی و همچنین بررسی عملکرد بتن در برابر نفوذ یون کلرید با استفاده از آزمایش نفوذتسریع شده کلرید (RCPT) است. نتایج آزمایشات نفوذ تسریع شده کلرید (RCPT) تا سن ۱۲۰ روزه حاکی از آن است که، تمامی نمونه های حاوی میکروسیلیس، پودر شیشه ضایعاتی و پودر سرباره فولاد در کاهش نفوذپذیری بتن در برابر یونکلرید موثر بوده اند و دوام بتن را در محیط های خورنده کلریدی افزایش می دهند.

کلیدواژه ها

مقاومت فشاری، مقاومت کششی (برزیلی)، پوزولان، دوام بتن، حمله یون کلرید، نفوذ تسریع شده کلرید (RCPT)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.