موانع توسعه ی کارآفرینی سبز و زیست محیطی در کشاورزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی و محیط زیست با تاکید بر برنامه توسعه ملل
  • کد COI اختصاصی: TICNF05_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا فاطمی

استادیار بخش ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

حفاظت از محیط زیست تلاشی است که به منظور حفظ سلامتی محیط و انسانها در سطوح شخصی، سازمانی یادولتی، از محیط طبیعی محافظت میکند. اما به دلیل رشد جمعیت و ایجاد تکنولوژی، محیط بیوفیزیکی معمولا نادیدهگرفته میشود. با توجه به اهمیت انسان به عنوان هدف توسعه از یک سو و محیط زیست به عنوان بستر فعالیت انسانی ازسوی دیگر، موضوع داشتن حق محیط زیستی سالم برای نسل فعلی و آینده دارای اهمیت است. همه فعالیت های اقتصادیباید همراه با ملاحظات زیست محیطی بوده تا با کمترین تاثیرات نامطلوب زیستی انجام شود. کارآفرینی سبز یکی از حوزه هایکارآفرینی و در واقع حلقه ارتباط کارآفرینی و محیط زیست است. اساس این نوع کارآفرینی، توجه خاص به مسائل اساسیدر پایداری محیط زیستی از طریق شناسایی و بهره برداری از فرصت هایی است که کارآفرینی و محیط زیست را به هم پیوندمیدهد. در این نوع کارآفرینی کسب وکار سود محور در جستجوی راهکارهایی برای کمینه سازی و رفع مشکلات محیطزیستی است. کارآفرین سبز همزمان با جستجو و پیگیری پتانسیل های موجود در بازار و پذیرش ریسک کسب وکارهای موفق،خود را ملزم به رعایت اصول زیست محیطی می داند. موانع کارآفرینی سبز در حوزه کشاورزی را می توان در پنج دسته یاقتصادی، زیرساختی، ترویجی-آموزشی، فنی و مدیریتی و حمایتی طبقه بندی نمود. در نهایت، به منظور گسترش و توسعهکارآفرینی سبز میتوان اقداماتی همچون ظرفیت سازی برای توسعه سرمایه گذاری ها و شرکت های کوچک مقیاس، ایجاد وتقویت بازارهای سبز، آموزش کارآفرینی برای جوانان در کسب وکارهای سبز و ایجاد آگاهی زیست محیطی در بین مدیرانکسب وکارها را پیشنهاد نمود.

کلیدواژه ها

کارآفرینی سبز، محیط زیست، کشاورزی، پایداری، تنوع زیستی، توسعه کارآفرینی، ترویج کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.