بررسی تأثیر مشاوره بر سبک زندگی زنان یائسه
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت خانواده و اصلاح شیوه زندگی
- کد COI اختصاصی: NCFAMILYHEALTH01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2520
نویسندگان
کارشناس ارشد مامایی-عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه گرو
دکتری تغذیه- -عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی
چکیده
پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی و از نوع مطالعات قبل و بعد می باشد و هدف از انجام آن تعیین تأثیر مشاوره دوران یائسگی بر ابعاد مختلف سبک زندگی شامل عادات غذایی، فعالیت بدنی ، استفاده از نور آفتاب، قرارگیری در معرض دود سیگار، اوقات فراغت، خواب، استراحت و استفاده از خدمات درمانی می باشد. نمونه های پژوهش تعداد 60 نفر از زنان 45-60 ساله ای بودند که حداقل 12 ماه از آخرین قاعدگی آنها می گذشت ، بیماری سیستمیک شناخته شده و یائسگی زودرس در اثر بیماری یا جراحی نداشته ، دارای حداقل سواد خواندن و نوشتن و قادر به پاسخگویی به سئوالات بودند . این افراد از طریق کارکنان بهداشت خانواده و رابطین بهداشتی در مرکز بهداشتی درمانی شماره 1 شهرستان ماکو به پژوهشگر معرفی شدند. اطلاعات اولیه سبک زندگی از طریق پرسشنامه و به روش مصاحبه جمع آوری گردید و سپس برنامه های مشاوره ای به صورت گروهی با تعداد حداکثر 12 نفر در شش جلسه یک و نیم ساعته برگزار شد . مرحله دوم جمع آوری اطلاعات 6 هفته پس از آخرین مرجلسه مشاوره انجام گرفت و تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی زوجی و مک نمار و کندال انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که اختلاف معنی داری در عادات غذایی ، فعالیت بدنی ، استفاده از نور آفتاب، خواب و استراحت، استفاده از اوقات فراغت و خدمات درمانی در اعضای مورد پژوهش قبل و بعد از مشاوره وجود دارد P = 0/000 همچنین تفاوت معنی داری قرار گیری در معرض دود سیگار در اعضای مورد پژوهش قبل و بعد از مشاوره مشاهده نشد بنابراین مشاهدات این تحقیق نشان داد که مشاوره در بهبود سبک زندگی و ایجاد تغییر رفتار در جهت افزایش سلامتی زنان در دوران یائسگی تأثیر داشته است .لذا با توجه به یافته های پژوهش و نیز افزایش امید به زندگی و سالهایی که خانم ها بعد از یائسگی سپری می کنند، لزوم انجام مشاوره دوران یائسگی و حمایت و مراقبت از این قشر را تأکید می کندکلیدواژه ها
یائسگی ، سبک زندگی ، مشاوره یائسگیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.