بررسی جایگاه و نقش ماما در ارتقاء سطح بهداشت خانواده

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت خانواده و اصلاح شیوه زندگی
  • کد COI اختصاصی: NCFAMILYHEALTH01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضیه حاتمی راد

کارشناس ارشد مامایی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

معصومه مسلمانی

دانشجوی کارشناسی مامایی

مریم زمانی

دانشجوی کارشناسی مامایی

چکیده

ماما به عنوان نخستین نوازشگر جسم پاک نوزاد محسوب می شود و این مهارت حتی قبل از ظهور علم طب وجود داشته اما با گذشت زمان سیر تکاملی خود را طی کرده تا به امروز که حرفه ای کاملاً تخصصی شده، رسیده امروزه طبق آئین نامه شرح وظایف ماما که از سوی وزارت بهداشت صادر شده، ماما به شخصی اطلاق می شود که تحصیلات مامایی را در حد کارشناسی و کارشناسی ارشد گذرانده و موفق به اخذ پروانه رسمی مامایی از مقامات با صلاحیت شده باشد، اهمییت به شغل مامایی از آن جهت مورد توجه قرار گرفته است که ماما به عنوان شخصی است که با هزینه کم قابل دسترس می باشد و نیز خدماتی را که ارائه می دهد می تواند شامل حال تمام اعضای خانواده باشد چراکه ماما با رکن اصلی خانواده یعنی زنان در ارتباط است و بهره گیری درست و به موقع از ماما بطور یقین می تواند بر بالابردن میزان آگاهی سایر اعضای خانواده تاثیر گذاش ته و سطح بهداشت خانواده را افزایش دهد.

کلیدواژه ها

ماما، بهداشت خانواده،هزینه دسترسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.