ارزیابی بالینی اثرتوام عصاره هیدروالکلی آویشن باغی و یونجه بر مسیر هموستاز ثانویه خون
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین همایش ملی یافته های نوین زیست شناسی
- کد COI اختصاصی: BIOC02_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
دکتری ژنتیک مولکولی، دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی
دکتری فیزیولوژی جانوری، استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری
دکتری شیمی آلی، دانشیارگروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری
چکیده
نقص یا فقدان چند فاکتور انعقادی در پلاسما می تواند منجر به اختلالات انعقادی شود. در گذشته گیاهان متعددی از جملهآویشن باغی و یونجه برای درمان خونریری ها استفاده می شده است. هدف از این مطالعه بررسی بالینی اثر توام عصارههیدروالکلی این گیاهان بر فاکتورهای مسیر هموستاز ثانویه خون است. در این مطالعه تجربی ۳۲ سر موش سوری بطور تصادفی به ۴ گروه (n=۸) کنترل، گروه درمانی با دوز ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی گرم / کیلوگرم / گاواژ روزانه تقسیم شدند. بعد از ۱۴ روز تیمار در روز ۱۵ ام، نمونه خونی از حیوانات گرفته شد و با استفاده از کیت تست های pt و aptt انجام شد. بعد از ۱۴ روز تیمار در روز ۱۵ ام، نمونه خونی از حیوانات گرفته شد و با استفاده از کیت تست های pt و aptt انجام شد. زمان pt و aptt در گروه درمانی دریافت کننده عصاره توام آویشن و یونجه بطور همزمان نسبت به گروه کنترل و گروه های دریافت کننده آویشن و یونجه بطور انفرادی کاهش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد که تتوع و میزان ترکیبات ثانویه موثر دربهبود روند انعقاد بهنگام اثر توام آوی شن باغی و یونجه ن سبت به اثر انفرادی هر یک از این ع صاره ها افزایش می یابد که احتمالااین ترکیبات در آزاد ساری ، ماندگاری یا فعال شدن فاکتورهای انعقادی موثر بوده اند.کلیدواژه ها
انعقادخون، آویشن باغی، یونجه، متابولیت های ثانویهمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.