بررسی عقرب های جنس (Buthidae Scorpiones: ( Androctonus Hemprich et Ehrenberg, ۱۸۲۸ در شرق ایراندر شرق ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین براهوئی

استادیار پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران

امید میرشمسی

دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

عقرب ها با حدود ۲۵۰۰ گونه از قدیمیترین بندپایان خشکی زی بوده که در دوره دونین ساکن خشکی شدند. خانواده ButhidaeC. L. Koch, ۱۸۳۷ با ۹۶ جنس و ۱۲۲۸ گونه توصیف شده، بزرگترین خانواده عقرب با پراکنش جهانی است. اعضای جنس Androctonus Hemprich et Ehrenberg, ۱۸۲۸ از عقرب های دارای زهر کشنده به شمار می روند. این جنس دارای ۳۰ گونه است که تاکنون دو گونه (Androctonus baluchicus (Pocock, ۱۹۰۰ و (A. crassicauda (Olivier, ۱۸۰۷ از ایران گزارش شده اند. نمونه برداری از استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ انجام شد. بررسی نمونه های شرق کشور نشان می داد که موارد گزارش شده تحت عنوان گونه A. crassicauda متعلق به این گونه نبوده و حاصل شناسایی اشتباه می باشند. از طرفی نمونه های گزارش شده به عنوان گونه A. baluchicus هم متعلق به این گونه نیستند. بنظر می رسد هر دو گروه متعلق به گونه های جدید باشند. برای تعیین وضعیت گونه های این جنس در شرق کشور نیاز به بررسی دقیق ریختی با مقایسه نمونه های شرق با نمونه های سایر مناطق کشور و همچنین مطالعه مولکولی می باشد.

کلیدواژه ها

فون، Androctonus، سیستماتیک، مورفولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.