مقایسه تأثیر کرم گیاهی واژینال آویشن با کرم کلوتریمازول دردرمان واژینیت کاندیدایی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت خانواده و اصلاح شیوه زندگی
- کد COI اختصاصی: NCFAMILYHEALTH01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 21882
نویسندگان
کارشناس ارشد مامایی
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز
عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اهواز
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز
چکیده
وا ژینیت کاندیدایی دومین عفونت شایع واژن میباشد. عصاره های گیاهی نیز در درمان آن استفاده شده است . آویشن شیرازی (زاتاریا مولتی فلورابویس) یکی از گیاهان گونه آویشن است. تحقیقات نشان داده که گیاه آویشن خاصیت ضد قارچی هم در آزمایشگاه و هم در بالین دارد . طب سنتی نیز استفاده از آویشن را در درمان عفونت قارچی واژن توصیه می کند.این پژوهش یک کارآزمایی بالینی از نوع دوسوکور می باشد که با هدف مقایسه تأثیر کرم گیاهی آویشن با کرم کلوتریمازول در درمان واژینیت کاندیدایی انجام شد. تعداد نمونه 73 نفر( 35 نفردر گروه آویشن و 38 نفردر گروه کلوتریمازول) بود. کرم واژینال آویشن پس از عصاره گیری و تعیینMIC یا حداقل غلظت مهار کنندگی رشد قارچ، غلظت 1% ساخته شد. جهت کسب اطلاعات ، از فرم اطلاعاتی وبرگه ثبت مشاهدات استفاده شده است . نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه درمانی آویشن و کلوتریمازول تقسیم شدند. کرم ها به مدت یک هفته و شبانه یک اپلیکاتور هنگام خواب مصرف می شدند. پس از اتمام درمان معاینه و آزمایشات انجام می گرفت .بهبود علائم بالینی پس ازدرمان در گروه آویشن در مقایسه با کلوتریمازول تفاوت معنیدار آماری نداشت. نتیجه گیری: بهبودی علائم بالینی ترشح، خارش، ادم، اریتم، سوزش ادرار و دیس پارونی در هر دو گروه پس از درمان مشاهده شد. بنابراین کرم گیاهی واژینال آویشن به اندازه کرم کلوتریمازول در درمان واژینیت کاندیدیایی مؤ ثر بود.کلیدواژه ها
واژینیت کاندیدایی- آویشن شیرازی Zataria multiflora Boiss کلوتریمازول،مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.