اثرات مسیرهای چوبکشی بر روی ترکیب و تنوع زیستی زادآوری درختی (مطالعه موردی: جنگلهای سری گردشی، حوزه چوب و کاغذ مازندران)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش منطقه ای جنگلها و محیط زیست ضامن توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: RCFESSD01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1570
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه ج
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه جنگلداری
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه جنگلداری
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه جنگلداری
چکیده
حمل و نقل چوب از کنار کنده به کنار جادههای جنگلی و دپوها عمدهترین و پرهزینهترین فاز عملیاتی در امر بهرهبرداری است که نیاز به شبکه تقریبا متراکمی از جادههای جنگلی و مسیرهای چوبکشی دارد. بررسیهای انجام شده در اکوسیستمها نشان میدهد که جادهها اثر مستقیم و غیر مستقیمی را روی پوشش گیاهی زیراشکوب همجوار دارد. بدین منظور تحقیقی در سری با نام گردشی شهرستان ساری انجام شد. بصورت انتخابی شرایط مشابه از نقطه نظر شرایط توپوگرافی، شیب و جهت مشخص گردیده و از 10 ترانسکت عمود بر مسیر برای نمونه برداری تا عمق 100 متری استفاده شد، تعداد و ترکیب زادآوری درختان و شاخص های تنوع زیستی سیمپسون و شانون -وینر و غنای منهنیک و مارگالف در پلات های مربعی، روی این ترانسکت ها درفواصل 20 ، 60 و 100 از لبه جاده اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که شاخص های تنوع زیستی در سطح 95 درصد معنی دار نیست. مقایسه شاخص های غنا نیز اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که چوبکشی داخل جنگل بر اساس اصول انجام شده چرا که بعد از 1سال پس از انجام عملیات چوبکشی تغییری در تنوع و ترکیب زادآوری گونههای چوبی مشاهده نشده است.کلیدواژه ها
مسیرهای چوبکشی، تنوع زیستی، ترانسکت، تاثیرات اکولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.