تحلیل مقایسه ای روش های تامین مالی نیروگاه های حرارتی در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های سیاستگذاری و برنامه ریزی انرژی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EPPR-6-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی بحرالعلوم

Allameh Tabataba'i

شهاب الدین بختیار

دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

برق یه عنوان یک کالای استراتژیک همواره مورد توجه دولت ها برای تامین پایدار آن قرار داشته است. از آنجایی که کشور ایران دارای ذخایر بالای انرژی فسیلی است، بخش عمده ای از توان تولید برق کشور به نیروگاه های حرارتی اختصاص دارد. در این راستا چالشی که تمامی دولت ها با آن مواجه اند، تامین هزینه های سرمایه گذاری اولیه این گونه از نیروگاه ها می باشد. در تحقیق حاضر انواع شاخص های تاثیرگذار بر انتخاب روش تامین مالی کارآمد و همچنین روش های تامین مالی نیروگاه های حرارتی در ایران، بررسی شده است. برای اولویت بندی روش های تامین مالی از یک نمونه ۱۸ نفره خبرگان این حوزه استفاده و سپس با بکارگیری روش AHP، به اولویت بندی روش های تامین مالی با استفاده از معیارهای منتخب پرداخته شده است. نتایج نشان داد که تامین مالی از طریق اوراق بهادار اسلامی (صکوک) از بالاترین کارآمدی برخوردار است و همچنین تامین بموقع منابع مالی مهم ترین معیار از نظر خبرگان در انتخاب روش تامین مالی در این پروژه ها شناخته شد.

کلیدواژه ها

Financing, Thermal Power Plant, Capital Cost, AHP Model, Prioritising, تامین مالی, نیروگاه حرارتی, هزینه سرمایه گذاری اولیه, روش AHP, اولویت بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.