بررسی تنوع زیستی در دو توده دست کاشت کاج سیاه و زبان گنجشک (مطالعه موردی: سری الندان طرح جنگلداری چوب و کاغذ مازندران، شهرستان ساری)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش منطقه ای جنگلها و محیط زیست ضامن توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: RCFESSD01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم اسدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی س

سیدمحمد حجتی

اعضاء هیات علمی گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار

محمدرضا پورمجیدیان

اعضاء هیات علمی گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار

اصغر فلاح

اعضاء هیات علمی گروه جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار

چکیده

مطالعه حاضر به منظور بررسی تنوع زیستی در دو توده دست کاشت (کاج سیاه و زبان گنجشک) واقع در جنگل الندان- ساری انجام شد. درصد گونه های علفی و تعداد تجدید حیات طبیعی گونه های چوبی در هر یک از این عرصه ها با استفاده از 6 پلات20*20 متری اندازه گیری شد. سپس شاخص های تنوع زیستیShanoon Simpson و شاخص غنا (Menhinick , Margalef)در محیط نرم افزارpast محاسبه شد. از آزمونt مستقل برای آنالیز شاخص ها در محیط نرم افزارSPSS16.0 استفاده شد. نتایج نشان داد که هر دو شاخص تنوع و غنا گونه های علفی و زادآوری گونه های چوبی در توده کاج سیاه بیشتر از توده زبان گنجشک (p< 0/05 می باشد. نتایج حاکی از ان است که برخلاف عقیده ی متداول در مورد نامناسب بودن شرایط زیستی در توده های سوزنی برگ، این عرصه ها توانایی فراهم کردن شرایط مناسب برای حضور گونه های علفی و چوبی حداقل در سالهای اولیه استقراررا در خود دارا می باشند.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی، جنگلکاری، گونه های علفی، تجدید حیات گونه های چوبی، الندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.