فرآیند کشف تقلب در صورت های مالی گروه های تجاری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات مدیریت اقتصاد و حسابداری صنعت محور
- کد COI اختصاصی: ICAMAO05_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد یزد
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری، موسسه آموزش عالی امام جواد (ع) یزد
چکیده
تقلب از پدیده های رایج و متداول در کسب و کار است و طبق بخش ۲۴ استانداردهای حسابرسی ایران عمل فریبکارانه یک یا چند نفر از مدیران، کارکنان یا اشخاص ثالث برای برخورداری از مزیتی ناروا و عبارتست از هرگونه اقدام عمدی یا غیرقانونی. بنابراین پیشگیری یا کشف تقلب های بااهمیت در صورتهای مالی، همواره کانون توجه سرمایه گذاران، قانونگذاران، استانداردگذاران، مدیران و حسابرسان بوده است. افزایش میزان تقلب به ورشکستگی شرکتهای بزرگ منجر میشود و نگرانی هایی را در خصوص کیفیت صورتهای مالی ایجاد می کند؛ از این رو، شناسایی احتمال و عوامل موثر بر وقوع تقلب در صورتهای مالی همواره کانون توجه سرمایه گذاران، قانون گذاران، مدیران و حسابرسان بوده است. بر این اساس، در پژوهش حاضر سعی می گردد عوامل تاثیرگذار بر کشف تقلب در صورتهای مالی شرکت را بیان نموده و سپس طراحی فرآیند تشخیص تقلب در صورتهای مالی گروه های تجاری و تکنیکهای تشخیص تقلب در صورتهای مالی شرح داده شود.این پژوهش به روش شناخت تاریخی با بهره گیری از اسناد کتابخانه ای و به پشتوانه پیشینه و تحقیقات محققان، شواهدی لازم جهت شناسایی عوامل موثر بر کشف تقلب در صورتهای مالی ارائه میکند. نتایج مطالعه نشان میدهد که از بین ویژگیهای حاکمیت شرکتی، استقلال هیئت مدیره و تمرکز مالکیت و مالکیت نهادی تحت فرضیه نظارت کارا ارتباط منفی با تقلب درصورتهای مالی دارد. همچنین، خوانایی گزارشگری مالی، احتمال وقوع تقلب حسابداری شرکت را کاهش میدهد. از طرفی، راه های اولیه کشف تقلب به ترتیب از طریق خبررسانی، توسط مدیریت، حسابرس داخلی، به طور تصادفی، حسابرسان مستقل و توسط پلیس میباشد.کلیدواژه ها
تقلب، صورتهای مالی، کشف، گروه تجاری، تکنیک تشخیص تقلبمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.