تحلیل و بررسی مقدار دز دریافتی بیماران در دستگاه های رادیولوژی معمولی و دستگاه های رادیوگرافی دیجیتال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF08_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارال زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران

جاسم جمالی

استادیار گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران

مهدی تقی زاده

استادیار گروه برق، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران

چکیده

در این تحقیق هدف، تحلیل و بررسی کیفیت تصاویر دستگاه های رادیوگرافی معمولی و دستگاه های رادیوگرافی دیجیتال و کامپیوتری و همچنین میزان دز داده شده به بیمار در هر سه نوع دستگاه در تصویربرداری chest و abdomen است. این مطالعه بر روی شش دستگاه رادیوگرافی معمولی موجود در بیمارستان شهید فقیهی، چهار دستگاه رادیوگرافی کامپیوتری موجود در مراکز تصویربرداری دکتر راسخی، بیمارستان کوثر، بیمارستان رجایی و MRI انجام گرفته است. در این مطالعه در ابتدا دستگاه های ذکر شده مطابق با دستورالعمل سازمان انرژی اتمی ایران کنترل کیفی شده و پس از آن با استفاده از یک دستگاه اندازه گیری دز سطحی رسیده به پوست بیمار اندازه گیری شده و سپس با استفاده از فانتوم CDRAD۲ تصویربرداری از قفسه سینه و abdomen برای یک مرد ۷۰ کیلوگرمی با استفاده از ورقه های پلکسی گلاس برای ایجاد ضخامت مناسب در هر دستگاه صورت پذیرفت. نتایج کیفیت تصاویر دستگاه ها به صورت عددی با پارامتر IQF بیان می گردد هرچه تصویرIQF بالاتری داشته باشد تصویر حاصله کنتراست و جزییات بیشتری را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

دستگاه رادیوگرافی معمولی، دستگاه رادیوگرافی دیجیتال، دستگاه رادیوگرافی کامپیوتری، میزان دز مصرفی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.