ارزیابی وضعیت منطقه قره باغ بر طبق اصول حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0969
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله خنده رو

دانشجو دکتری حقوق بین الملل دانشگاه ازاد تهران شمال

چکیده

بحران قره باغ مناقشه ای بین دو دولت جمهوری آذربایجان و ارمنستان بوده که هر یک برای توجیه اقدامات خود در این منطقه به اصول مسلم حقوق بین الملل استناد جسته اند. جمهوری آذربایجان به اصل تمامیت ارضی کشورها مذکور در منشور ملل متحد و سایر اسناد بین المللی و جدایی طلبان قره باغ و دولت ارمنستان به اصل حق تعیین سرنوشت به عنوان یکی از اساسی ترین موازین حقوق بشری متوسل گردیده اند. لذا سوالی که در اینجا مطرح می گردد این است که آیا دو اصل مذکور در قضیه مطروحه در تقابل با یکدیگر قرار گرفته اند و در صورت تقابل کدامیک مرجح است؟ چنین به نظر می رسد که با استناد به پذیرش اصل تمامیت ارضی بر حق تعیین سرنوشت ملت ها در حقوق بین الملل، هرگونه اقدامی علیه این اصل مشروع نبوده و حق تعیین سرنوشت تا جایی پذیرفته می شود که به اصل مذکور لطمه ای وارد نسازد.

کلیدواژه ها

مناقشه قره باغ، اصل حق تعیین سرنوشت، اصل تمامیت ارضی،جمهوری آذربایجان، ارمنستان، جدایی طلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.