مشارکت عمومی – خصوصی و توسعه شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0721
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحمید علوی

دکترای تخصصی حسابداری ، کارشناس ارشد شهرداری قاین

ابراهیم رازی

کارشناس مهندسی نرم افزار ، کارشناس شهرداری قاین

وحیده زورمند فاروجی

کارشناس ارشد حسابداری مدیر مالی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

علیرضا کاظمی

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، کارشناس شهرداری بیرجند

چکیده

رشد شهرها، تامین نیاز شهروندان و ارائه خدمات شهری مناسب، شهرداری ها را بیش از پیش با چالش های تامین نیازها و خدمات مذکور روبرو کرده است. کمبود منابع مالی در شهرداری های کشور در جهت رفع نیازهای شهروندان و انجام امورات خدمات شهری که هزینه های بالایی بر شهرداریها تحمیل می نمایند، مجموعه مدیریت شهری در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های خود جهت برنامه ریزی و اجرای پروژه های شهری با مشکلات فراوانی روبرو کرده است؛که این شرایط باعث جستجوی شیوه های مناسب و کارآمد در جهت تامین هزینه های خدمات رسانی شهری علاوه بر مفید به فایده بودن، ضروری جلوه می نماید. یکی از روش ها، مشارکت عمومی- خصوصی برای تامین هزینه های پروژه های انتفاعی، بین شهروندان می باشد؟ استفاده از روش مذکور در شهرداری های ایران، با توجه به محدودیت منابع تامین مالی و استفاده از استقراض مردمی در حال افزایش بود که می توان به شهرداری شهرهایی همچون تهران، تبریز، مشهد، شیراز و ...گام مثبتی در این جهت برداشته اند، اشاره نمود. مشارکت عمومی خصوصیدر جهت توسعه شهری به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین مالی در اکثر شهرداری های، شهرهای مختلف جهان محسوب می گردد؟ این مقاله با استفاده از روش تحلیلی و توصیفی، به توضیح در مورد مشارکت عمومی - خصوصی و مدلهای آن و تاثیر گذاری بر توسعه شهری، در شهرداری ها در جهت تامین منابع مالی مورد نیاز جهت پروژه های انتفاعی شهری پرداخته است؛ چراکه با گسترش آن در اصل هزینه های اجرای پروژه های انتفاعی شهری از سرمایه گذاران و شهروندان قرض گرفته می شود و علاوه بر پیشبرد پروژه های مورد نیاز شهر، بستری مناسب جهت استقلال مالی شهرداری ها فراهم و شهروندان ضمن مشارکت در توسعه شهر از درآمد های حاصل از آن نیز منتفع شوند ؟

کلیدواژه ها

مشارکت عمومی- خصوصی، شهرداری، توسعه شهری، حسابداری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.