مدیریت بحران تصفیه خانه های آب هنگام بروز حوادث غیر مترقبه

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • کد COI اختصاصی: INDM02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا تشیعی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط

عباس تجلی

کارشناس مهندسی مکانیک

اندیشه محمودیان

کارشناس بهداشت محیط

چکیده

فرایند مدیریت وضعیت های اضطراری بصورت استاندارد و عملی منجر به گردآوری اطلاعات عینی و ذهنی بمنظور سنجش خسارات، آسیب ها، شناسایی نیازهای اولیه و اساسی مردم خواهد شد. این فرایند شامل پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازگشت به اوضاع عادی و بازسازی است. اهمیت هر حادثه را می توان از میزان تاثیر آن بر تلفات جانی، قطع خدمات عمومی، از بین رفتن و آسیب دیدن اموال عمومی و خصوصی و انتشار بیماری های واگیردار تعیین کرد. در مدیریت اضطراری تصفیه خانه آب اقدامات لازم به شرح ذیل صورت می گیرد، ارزیابی سریع اطلاعات، آمادگی تهیه برنامه اضطراری، گردآوری اطلاعات، محدوده مسئولیتها، پیش بینی بودجه، بکارگیری جنبه های فنی، هماهنگی با سازمان های مختلف، انتخاب اعضای گروه و محول کردن وظایف، بازدید حضوری از منطقه بحرانی، تجزیه و تحلیل اطلاعات، پایش و در انتها انتخاب بهترین روش های کاربردی می باشد. مجموعه ی اقدامات اضطراری در تصفیه خانه ی آب شامل بررسی وضعیت منبع تامین آب، منبع تامین انرژی ، تعیین دقیق نقاط و تجهیزات حساس و استراتژیک ، ارزیابی مهمترین فرایند های تصفیه (انعقاد، لخته سازی، فیلتراسیون، تاسیسات ضد عفونی، مخازن ذخیره سازی، سازه های هیدرولیکی) می باشد. ضروری است لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای شرایط ویژه ذخیره شود. باید بخاطر داشت که تجدید بنای ناحیه ویران شده صرفا به احداث سازه های جدید محدود نمی شود بلکه توسعه مجدد تمامی آن را در بر می گیرد. عمده ی وظایف برای بازسازی تاسیسات تصفیه خانه آب شامل تهیه ی برنامه ریزی، برقراری اولویت ها، نظارت اقتصادی و فنی، ارزیابی اثرات بلا بر تاسیسات تصفیه خانه و تجدید بنای واحدها است.

کلیدواژه ها

مدیریت ، بحران ، تصفیه خانه های آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.