تاثیر بازاریابی داخلی بر رضایت مشتری با توجه به نقش میانجی کیفیت-محصول و رضایت کارکنان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر هادی زاده

استادیارگروه مدیریت، موسسه آموزش عالی کاویان، مشهد، ایران

محمدرضا بهرام زاده

استادیارگروه مدیریت، موسسه آموزش عالی کاویان، مشهد، ایران

علیرضا میبدی ثانی

دانش آموخته کارشناسیارشد مدیریت بازرگانی، گرایش بازاریابی. موسسه آموزش عالی کاویان، مشهد، ایران

چکیده

امروزه با افزایش رقابت بین سازمانهای مختلف در جهت جلب، رضایت و درنهایت وفاداری بیشتر مشتری در راستای افزایش فروش محصول یا خدمت و درنتیجه سودآوری بالاتر، مدیران و صاحبان کسب وکارها راغب به پیدا کردن راهی جهت رسیدن به این هدف شده اند. همچنین کارکنان در صورت داشتن رضایت کامل نسبت به سازمان، تمام تلاش خود را در هر پست و مقامی جهت جذب، نگهداری و رضایت مشتری به کار می گیرند. پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین ابعاد بازاریابیداخلی و رضایتمشتری با نقش میانجی کیفیت محصول و رضایت شغلی در شرکت تولیدی خمیرمایه انجام گردید. این تحقیق به روش توصیفی و پیمایشی صورت گرفت. نمونه آماری تحقیق، شامل ۲۴۸ از کارکنان کارخانه و دفتر مرکزی و ۳۵۵ نفر از مشتریان محصولات خمیرمایه بودند که اطلاعات موردنیاز از نمونه آماری توسط پرسشنامه های محقق ساخته جمع آوری گردید. در این تحقیق برای توصیف اطلاعات از نرم افزار "اس پی اس اس"۱ نسخه ۲۶ و جهت پاسخ به فرضیات از روش مدلسازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار "آموس"۲ نسخه ۲۴ استفاده گردید و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روایی سازه پرسشنامه نیز با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، مورد تائید واقع شد. نتایج به دست آمده از تحقیق حاکی از آن است، تمامی فرضیه های دارای مسیر مستقیم تائید شد اما فرضیه های دارای مسیر میانجی رد گردید. با این تفاسیر درنهایت، نتایج حاصل از پردازش داده ها نشان داد که بین بازاریابیداخلی و رضایت مشتری با نقش میانجی کیفیت محصول و رضایت شغلی رابطه معنادار برقرار نیست و محقق در ادامه پیشنهادهایی را ارائه نمود.

کلیدواژه ها

بازاریابی داخلی، رضایت مشتری، کیفیت محصول، رضایت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.