بررسی واکنش بازار سهام نسبت به توانایی مدیریت و اعلامیه سود در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفیه وحیدی مهرجردی

دانشجو کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه علم و هنر شهر یزد

حسین رحیمی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و هنر شهر یزد

محسن رضائی شورکی

مربی حسابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه امام جواد(ع) شهر یزد

چکیده

در ادبیات حسابداری، توانایی مدیریت یکی از ابعاد سرمایه انسانی شرکت هاست که به عنوان دارایی نامشهود طبقه بندی میشود. با توجه به نقش مهم مدیران در موفقیت شرکتها پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تواناییمدیریتی روی لحن اعلامیه های بازار سود و واکنش بازار به این لحن پرداخته شد. قلمرو زمانی این تحقیق سالهای۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶بوده و داده ها با استفاده از روش حذفی سیستماتیک برای تعداد ۱۰۶ شرکت گردآوری واز روش کتابخانه ای برای جمع آوری مبانی نظری موضوع استفاده گردید. اطلاعات مربوط به ادبیات تحقیق با استفاده از منابع کتابخانه ای، کتب و مقالات موجود در کتابخانه دانشگاه ها جمع آوری شد. ابزار گردآوری داده ها، بانکهای اطلاعاتی و نرم افزارهای اطلاعاتی موجود مانند ره آوردنوین و صورت های مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و سایتهای اینترنتی مانند کدال بود. جهت آزمون فرضیه از روش همبستگی بین متغیرها و معادلات رگرسیون چندمتغیره از طریق روش پنلدیتا و برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار eviews انجام شد. یافته ها نشان میدهد بین توانایی مدیریت و حجم معاملات سهام و بین اعلامیه های سود و تغییرات قیمت بازارسهام، رابطه معنیداری وجود ندارد. همچنین بین توانایی مدیریت و تغییرات قیمت بازارسهام و بین اعلامیه های سود و حجم معاملات سهام، رابطه معنیداری وجود داشت. بنابراین نتیجه می گیریم، تئوری خودبیش باوری مدیریت استدلال میکند که مدیران توانمندتر قادر خواهند بود گزارشگری مالی را دستکاری نمایند، این امر بواسطه دانش مدیران از فرآیند گزارشگری خاص شرکت و انجام سرمایه گذاریهای مبهم در راستای افزایش منافع شخصی صورت می پذیرد. دانشمندان پیش بینی کرده اند که سهام-های غیرشفاف بیشتر مستعد ریسک سقوط قیمت سهام هستند زیرا مدیریت گرایش بیشتری برای نگهداشت اخبار بد برای چنین سهام هایی دارد.

کلیدواژه ها

توانایی مدیریت، محتوای اعلامیه های سود، واکنش بازار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.