شناسایی و رتبه بندی قابلیتهای تولید چابک در صنعت نساجی اردبیل با استفاده از MADM فازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0323
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منظر حسین زاده جناقرد

دانش آموخته رشته مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی مقدس اردبیلی، اردبیل ایران

حسین علیپور

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل و عضو گروه مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی مقدس اردبیلی، اردبیل ایران

چکیده

صنعت تولید همواره در شرف تغییر پارادایم بوده است. این تغییر از صنعت دستی به تولید انبوه سپس به تولید ناب و در عصرحاضر به تولید چابک درحال گذار بوده است. در تولید چابک همیشه مشتریان خواهان محصولاتی با کیفیت بالاتر، قیمت مناسب تر و طراحی بتر هستند. این اهداف با استفاده از تکنیک های اتوماسیون سنتی قابل حصول نبوده و ما نیازمند سیستم های تولیدی جدیدی هستیم تانیازهای مشتریان را برآورده سازیم. در اینجا به تشریح سیستم تولیدی جدیدی به نام چابک می پردازیم که هدف آن قراردادن صنعت ما لوتر از رقبایماناست تولید چابک جهت بقا و پیشرفت در محیط رقابتی )که تغییرات در آن دایمی و پیش بینی نشده است( نوعی توانایی ایجاد می کند تا بتواند به تغییرات سریع بازار پاسخگو باشددر شرایطی که محیط صنایع هر روز به طور سریعتری نسبت به دو دهه پیش دچار تغییرات در تکنولوژی، بازار و نیازهای مشتریان می گردد؛ بسیاری از شرکت ها برای اینکه از رقبای خود عقب نمانند، شروع به استفاده از ابزارها و شیوه های نوینی مانند سیستم های خودکار و انعطاف پذیر تولیدی، مدیریت کیفیت جامع، مهندسی مجدد فرآیند های کسب و کار، الگوبرداری، برون سپاری او بسیاری دیگر از روش ها نموده اند ] ۱ [. در این تحقیق هدف شناسای و رتبه بندی قابلیت های تولید چابک در صنعت نساجی اردبیل می باشد شناسایی و کشف نشدن قابلیت های تولید چابک در صنعت نساجی اردبیل یک مشکل تلقی میشود. برای حل این مسئله، ابتدا قابلیتهای چابکی یا همان زیر شاخصهایی که در چابکی صنعت نساجی موثر میباشند، شناسایی و سپس قابلیت های که شناسایی و کشف شد به روش تصمیم گیری های چندمعیاره رتبه بندی و قابلیت های که در این صنعت بسیار موثر است انتخاب شد. امروزه مشتریان متقاضی کالاهایی سفارشی تر و در مقادیر کمتر از گذشته هستند و انتظارات آنها در سطح فردی است. ما اکنون در قله عصر اطاعات قرار گرفته ایم و این تغییرات اقتصاد جهان را به سوی چالش های هیجان انگیزی رهنمون کرده است. با توجه به اینکه کشور ما در آستانه ورود به صنایع تجارت جهانی می باشد، تنها راه برای بقای شرکتها و موسسات تولیدی و خدماتی، چابکی آن بود و از آنجائیکه برای چابک شدن نیاز به مطالعه و بررسی و شناسایی قابلیت چابکی می باشد، در این تحقیق به شناسای و رتبه بندی قابلیت های تولید چابک در صنعت نساجی اردبیل با استفاده از MADM فازی پرداخته می شود. نیازمندی صنایع که قصد پاسخگویی سریعتر به نیازهای مشتریان دارند، شرایط در حال تغییر رقابت و افزایش سطح پیچیدگی محیطی موجب روآوری به مفهوم "چابکی" است. یکی از چالشهای اساسی شرکت نساجی اردبیل نیز چگونگی حرکت به سمت چابکی در جهت پاسخگویی به نیازهای مشتریان، شایستگی، انعطاف پذیری و سرعت است. شرکت نساجی برای حرکت به سوی چابکی باید قابلیت های آن شناسایی شود.

کلیدواژه ها

تولید چابک، قابلیت های چابکی، صنعت نساجی، AHP, MADAM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.