تاثیر پیاده سازی سیستم مدیریت ارزش کسب شده در موفقیت پروژه های عمرانی(مطالعه موردی پروژه های شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر بهروزی گرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع موسسه آموزش عالی زند شیراز

علیرضا علاقه بند

دکتری مهندسی صنایع و استادیار موسسه آموزش عالی زند شیراز

چکیده

یکی از بخشهای مهم مدیریت پروژه ارزیابی و نظارت بر پروژه ها است هدف از مدیریت پروژه ارزیابی هزینه زمانبندی و عملکرد فنی آن برای کسب بهترین محصول با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان است با توجه به اینکه پروژه های عمرانی با مشکلات زیادی ازجمله تاخیر زمانی، افزایش هزینه، ضعف کیفی و... مواجه هستند بنابراین برای رفع این مشکل به منظور بالابردن میزان موفقیت پروژه ها پیاده سازی سیستم مدیریت ارزش کسب شده میتواند بسیار سودمند باشد. این پژوهش در نظر دارد تاثیر پیاده سازی سیستم مدیریت ارزش کسب شده را بر موفقیت پروژه های عمرانی بررسی نماید به همین منظور از بین ۲۵۰ نفر از مهندسین و کارشناسان که در پروژه های عمرانی شهرداری شیراز فعالیت داشته اند یک جامعه آماری تشکیل گردید و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده ۱۵۰ نفر به عنوان نمونه تعیین گردید پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش توصیفی و همبستگی است که اطلاعات آن از طریق پرسشنامه و شیوه میدانی جمع آوری گردیده است ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه مولفه های پیاده سازی سیستم مدیریت ارزش کسب شده بر اساس معیارهای استاندارد سیستم مدیریت ارزش کسب شده انستیتوی استاندارد آمریکا و موفقیت پروژه های صنعت ساخت ترنر و مولر (۲۰۰۴) بوده است اطلاعات حاصل از پرسشنامه با نرم افزارهای SPSS, EXCEL, AMOS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت نتایج تحلیل این فرضیه را که بین پیاده سازی سیستم مدیریت ارزش کسب شده و موفقیت پروژه های عمرانی رابطه معناداری وجود دارد را تایید میکند نتایج دیگر تحقیق بیانگر این است که بین معیارهای سازمانی، معیارهای برنامه ریزی، زمان بندی و بودجه، معیارهای حسابداری، معیارهای گزارش تحلیلی و مدیریتی، معیارهای بازنگری و کنترل تغییرات با موفقیت پروژه های عمرانی رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت ارزش کسب شده، کنترل پروژه، پروژه عمرانی، شیراز، شهرداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.