ارائه الگوی استراتژیک تعالی نوآوری خدمات در حوزه بانکداری الکترونیک براساس رویکردآینده پژوهی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام قلی نژاد

دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی دانشگاه تربیت مدرس،تهران

اصغر مشبکی اصفهانی

استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس ،تهران

محسن توکلی خباز

دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبائی،تهران

چکیده

هدف از تحقیق حاضر ارائه الگوی استراتژیک تعالی نوآوری خدمات در حوزه بانکداری الکترونیک براساس رویکرد آینده پژوهی است. روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی (غیر آزمایشی) و طرح پژوهشی همبستگی از نوع تحلیل مسیر به روش کمترین مجذورات جزئی است. شرکتکنندگان در پژوهش حاضر کارکنان و کارشناسان شعب بانک ملی در شهر تهران بودند. براساس فرمول کوکران ۲۱۵ نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق با استفاده نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ۲۱۵ پرسشنامه در بین آنان توزیع شد که از این تعداد به ۱۹۰ پرسشنامه پاسخ داده شد که از این تعداد ۲۵ پرسشنامه به دلیل اینکه به تعداد زیادی از سوالات پاسخ نداده بودند از تحلیل حذف شدند. در نهایت ۱۹۰ پرسشنامه وارد تحلیل شدند. جهت اندازه گیری متغیرهای تحقیق از پرسشنامه استفاده شد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که تاثیر رهبری نوآوری، استراتژی نوآوری و حمایت نوآوری بر مشتری گرایی، قابلیتهای رقابتی و فناوری اطلاعات در سطح (۰/۰۱) تاثیر مثبت و معنی دار دارد، همچنین تاثیر مشتری گرایی، قابلیت های رقابتی و فناوری اطلاعات بر قابلیت دسترسی سریع و امنیت اطلاعات الکترونیکی در سطح (۰/۰۱) مثبت و معنادار است. همچنین نتایج نشان داد که قابلیت دسترسی سریع و امنیت اطلاعات الکترونیکی بر تعالی نوآوری خدمات بانکداری الکترونیک در سطح (۰/۰۱) تاثیر مثبت و معنی دار دارد. براساس نتایج تحقیق ۵۰ درصد واریانس تعالی نوآوری خدمات در حوزه بانکداری الکترونیک توسط مدل پژوهش تبیین میشود.

کلیدواژه ها

تعالی نوآوری، خدمات، بانکداری الکترونیک، آینده پژوهشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.